1. LÉPÉS: Ehhez a recepthez egy alapkészítményre lesz szüksége: choux tészta (égetett tészta) (6 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.
2. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
3. LÉPÉS: Töltsön meg egy 10 mm-es fúvókával ellátott kinyomózacskót a choux süteménytésztával.
4. LÉPÉS: Sütőpapírral bélelt tepsire nyomja ki a choux süteménytésztát, és formázzon 3 szálat belőle (2 szálat egymás mellé, majd egy szálat a tetejére, középen lefelé).
5. LÉPÉS: Süsse 28 percig. Hagyja kihűlni egy rácson.
6. LÉPÉS: Öntse a tejszínt a keverőtálba, és habverővel keverje el. Nyomja meg a „Start” gombot. Keverés közben fokozatosan adagolja hozzá a cukrot. Ellenőrizze a krém állagát.
Rögzítés: Flex habverő
V5 sebesség 4 perc
V8 sebesség 4 perc 30 s
7. LÉPÉS: Vágja a kígyót hosszában ketté. Tegye egy tálra, és kanalazza a lekvárt a kígyó aljára. Az epret éles késsel felülről lefelé vágja 2 mm vastagságúra. Az epreket helyezze a kígyó aljára, nyomkodja össze őket, hogy a kígyó pikkelyeinek látszatát keltse, majd a krém felét kenje az eprekre. Tegye az ekler fánk második részét a krém tetejére. Fedje be a maradék krémmel, és ismételje meg az eperrel. Tegyen egy epret a héjával együtt a kígyó feje helyére, és egy kis lekvárral tapassza a helyére. Metssze be az epret a nyelv és a szemek létrehozásához.
Ajánlott termékek