• Desszert
  • 25.4.2024

Kígyó alakú eper ekler fánk - Konyhai robotgépek Tefal Coach Black QB900838

Jahodové eclairs ve tvaru hada.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
60 perc
Főzési idő
Főzési idő
45 perc

Összetevők

  • 1 choux sütemény tészta (6 személyre)
  • 150 g 35%-os zsírtartalmú tejszín
  • 10 g finomszemcséjű porcukor
  • 50 g eperlekvár
  • 500 g friss eper
  • 1 nagy eper zöldjével együtt

1. LÉPÉS: Ehhez a recepthez egy alapkészítményre lesz szüksége: choux tészta (égetett tészta) (6 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.

2. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

3. LÉPÉS: Töltsön meg egy 10 mm-es fúvókával ellátott kinyomózacskót a choux süteménytésztával.

4. LÉPÉS: Sütőpapírral bélelt tepsire nyomja ki a choux süteménytésztát, és formázzon 3 szálat belőle (2 szálat egymás mellé, majd egy szálat a tetejére, középen lefelé).

5. LÉPÉS: Süsse 28 percig. Hagyja kihűlni egy rácson.

6. LÉPÉS: Öntse a tejszínt a keverőtálba, és habverővel keverje el. Nyomja meg a „Start” gombot. Keverés közben fokozatosan adagolja hozzá a cukrot. Ellenőrizze a krém állagát.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 4 perc

V8 sebesség 4 perc 30 s

7. LÉPÉS: Vágja a kígyót hosszában ketté. Tegye egy tálra, és kanalazza a lekvárt a kígyó aljára. Az epret éles késsel felülről lefelé vágja 2 mm vastagságúra. Az epreket helyezze a kígyó aljára, nyomkodja össze őket, hogy a kígyó pikkelyeinek látszatát keltse, majd a krém felét kenje az eprekre. Tegye az ekler fánk második részét a krém tetejére. Fedje be a maradék krémmel, és ismételje meg az eperrel. Tegyen egy epret a héjával együtt a kígyó feje helyére, és egy kis lekvárral tapassza a helyére. Metssze be az epret a nyelv és a szemek létrehozásához.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent