• Snack
  • 29.8.2025

Kelbimbó és bacon nyársak - az Optigrill Elite XL-hez készült recept

Špízy z růžičkové kapusty a slaniny.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
10 perc

Összetevők

  • 16 megmosott kelbimbó
  • Víz
  • 1 teáskanál só
  • 8 szelet szalonna
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 0,5 teáskanál őrölt fekete bors
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 8 db 15 cm hosszú fa nyárs

1. LÉPÉS: Tegyük a kelbimbót a sütőtálcába, és töltsük fel félig vízzel, majd sózzuk meg.

2. LÉPÉS: A sütőtálcát tegyük az OptiGrillbe, mielőtt beindítjuk. Csukjuk le a grillt, és kapcsoljuk be. A Kézi program automatikusan kiválasztásra kerül. Válasszuk ki a Vörös színbeállítást az M gombbal, majd nyomjuk meg az OK gombot. Az előmelegítés után főzzük 5 percig

3. LÉPÉS: Csöpögtessük le, és hagyjuk kihűlni a kelbimbókat.

4. LÉPÉS: Vágjuk fel hosszában a kelbimbót. Készítsük el a mártást: keverjük össze az olívaolajat, a szójaszószt, a borsot és a fokhagymát egy edényben. Öntsük a kelbimbóra, és óvatosan forgassuk össze. Hagyjuk állni 5 percig.

5. LÉPÉS: Szúrjuk fel egy szalonnaszelet végét egy nyársra, tegyünk rá egy kelbimbót, majd hajtsuk a szalonnát a kelbimbó fölé, a nyársra. Ismételjük meg három másik kelbimbóval, és fejezzük be a szalonnával. Ügyeljünk arra, hogy a szalonna hullámos legyen a kelbimbók körül.

6. LÉPÉS: Nyissuk az OptiGrillt a grillező állásba. Állítsuk az oldalsó termosztátot a 4. állásba. Amint az előmelegítés befejeződött, rakjuk bele a nyársakat, és süssük 5 percig, majd fordítsuk meg őket, és süssük további 5 percig.

7. LÉPÉS: Ellenőrizzük, hogy mennyire sült át, és fogyasszuk el!

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent