• Desszert
  • 25.4.2024

Kawaii sütik - Konyhai robotgépek Tefal Coach Black QB900838

Kawaii sušenky.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
30 perc
Főzési idő
Főzési idő
25 perc

Összetevők

  • 1 omlós tészta (8 személyre)
  • 100 g tejcsokoládé
  • 10 g növényi olaj
  • Sötét és fehér csokoládéforgács

1. LÉPÉS: Ehhez a recepthez egy alapkészítményre lesz szüksége: omlós tészta. Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor az "Előfeltételek" blokkban érhető el, visszatérve a fő recept képernyőre. 2 óra 15 percre lesz szüksége az elkészítéshez: 15 perc előkészítés és 2 óra pihentetés a hűtőben.

2. LÉPÉS: Enyhén lisztezzen ki egy rugalmas tortaformát. Egy sodrófa segítségével sodorja ki 3 mm vastagságúra a tésztát. Ezután vágjon ki 30 kört a 7 cm-es pogácsaszaggatóval. Tegyen 15 karikát egy tepsibe.

3. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 170°C-ra.

4. LÉPÉS: Vágja ki a maradék 15 karika belsejét a 4 cm-es pogácsaszaggatóval. A kekszek fülét vágja ki a 2 cm-es pogácsaszaggatóva. Ismételje ezt addig, amíg az összes tésztát el nem használta, így körülbelül tizenöt kawaii kekszet készíthet. Óvatosan tegye őket egy tepsire.

5. LÉPÉS: Süsse a kekszeket 10 percig. Ellenőrizze őket, aranyszínűnek kell lenniük.

6. LÉPÉS: Hagyja kihűlni.

7. LÉPÉS: Az apróra vágott tejcsokoládét olvassza fel az olajjal együtt mikrohullámú sütőben vagy vízfürdő felett. Ügyeljen arra, hogy a keverék ne legyen túl forró.

8. LÉPÉS: Tegye a kekszeket egymásra egy tálcára, hogy így kerüljenek a hűtőszekrénybe. Egy teáskanál segítségével töltse meg őket a csokoládé-olaj keverékkel. Tartsa a hűtőben, hogy a csokoládé megkeményedjen.

9. LÉPÉS: Díszítse a kekszeket. Az orr és a szemek elkészítéséhez használjon fehér- és étcsokoládéforgácsot. A díszítéshez használhat kúpot is.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent