• Ebéd
  • 10.12.2024

Káposztaleves - Tefal Cook4Me+ multifunkciós elektromos kukta

Kapustová polievka.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
5 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 1 db közepes hagyma
  • 200 g füstölt hús (kolbász, hús, virsli)
  • 500 g savanyú káposzta
  • 2 db babérlevél
  • 5 golyó szegfűbors
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • Olaj
  • 2 liter víz/alaplé
  • Finomliszt a rántáshoz
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 kanál savanyú tejföl
  • 2 evőkanál édes paprika
  • Cukor

1. LÉPÉS: Készítse elő a hozzávalókat.

2. LÉPÉS: A hagymát kockázza fel, a kolbászt vágja karikákra, vagy kockákra, a káposztát csepegtesse le (a levét tartsa meg), és a darabolja fel.

3. LÉPÉS: Pirítsa a hagymát az olajban, amíg aranybarna nem lesz. Adja hozzá a kolbászt és pirítsa tovább.

4. LÉPÉS: Adjon hozzá 2 evőkanál finom lisztet, pirítsa meg. Az így kapott keveréket szórja meg édes paprikával, keverje össze, és öntse fel vízzel vagy húsleves alaplével.

5. LÉPÉS: Adja hozzá a felaprított káposztát, a babérlevelet, a szegfűborsot, a köményt és a sót. Zárja le az edény fedelét, és hagyja főni.

6. LÉPÉS: A káposztalevet (kb. 2 kanálnyit) tegye egy tálba, és keverje össze a tejföllel, 2 evőkanál finom liszttel (vagy többel). Ezt a keveréket ezután öntse a levesbe. Főzze, amíg besűrűsödik. A levest ízlés szerint cukorral és káposztalével fűszerezze.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent