
1. LÉPÉS: A kacsamell filéket egy éles késsel vágjuk fel.
2. LÉPÉS: Fűszerezzük a kacsamell filéket 4 fűszerkeverékkel, barna cukorral, sóval és borssal.
3. LÉPÉS: Tegyük a kacsamell filéket a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
4. LÉPÉS: A sütési folyamat felénél fordítsuk meg a kacsamell filéket, hogy egyenletesen barnuljanak. A főzési időt ízlésünknek és a filék méretének megfelelően állítsuk be.
5. LÉPÉS: Amíg a kacsa sül, a narancs egyik részéből kifacsarjuk a levet, a másik részét pedig meghámozzuk, hogy előkészítsük a szeleteket (a narancs szeletek legyenek héj és hártya nélküliek).
6. LÉPÉS: Egy serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, és pároljuk, amíg áttetsző nem lesz.
7. LÉPÉS: Öntsük hozzá a narancslevet, és redukáljuk a felére. Adjuk hozzá a borjú jus-t, és pároljuk a mártást, amíg kissé besűrűsödik.
8. LÉPÉS: Adjuk hozzá a kakukkfüvet, sót és borsot, és főzzük még néhány percig.
9. LÉPÉS: Tálalás előtt távolítsuk el a kakukkfű ágakat, és ízesítsük ízlés szerint.
10. LÉPÉS: A felszeletelt kacsamell filéket narancsmártással tálaljuk, és narancsszeletekkel díszítjük.
TIPP: Ügyeljünk arra, hogy a narancsokat jól hámozzuk meg, vagyis távolítsuk el a héját és a fehér hártyát, így a mártás simább lesz. Ez az étel tálalható burgonyapürével, zöldbabbal vagy zöldségekkel.
