• Snack
  • 15.3.2022

Jókai bableves

Jókai bableves.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 50 dkg száraz tarkabab
  • 40 dkg főtt füstölt csülök
  • 4-5 evőkanál étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors
  • 5 db babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem

A babot előző este hideg vízbe beáztatjuk, a csülköt 2 l vízben megfőzzük, a főzőlevet félretesszük a leveshez.

Egy lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a finomra vágott hagymát, amit üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről.

Áttesszük az Perfectmix Cook, hozzáadjuk a beáztatott tarkababot, és a füstölt csülök levét, sózzuk, borsozzuk és babérlevelet is beledobjuk. 

STIR funkcióval főzzük, majd ha a bab félig megfőtt, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és a zellerzöldet, petrezselyemzöldet. 

Ha teljesen megpuhult a bab, a tejfölt, a liszttel és a leves levéből egy merőkanálnyival csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a leveshez.

A csülökről lefejtett húst is beletesszük. 5-7 percig főzzük, átkeverjük és azonnal fogyasztjuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent