• Ebéd
  • 19.8.2024

Jakitori, japán grillezett csirke-saslik - Tefal Ingenio 2024

Kuřecí špízy Yakitori.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
5 perc

Összetevők

  • 10 cl mirin
  • 10 cl édes szójaszósz
  • 6 cl rizsecet
  • 450 g csirkemell
  • 12 x 12 cm-es fanyársak
  • 1 újhagyma
  • 1 evőkanál szezámmag

1. LÉPÉS: Öntse a mirint, a szóját és az ecetet egy lábasba. Forralja, amíg szirupszerű folyadékot nem kap.

2. LÉPÉS: A csirkemellet vágja 1,5 cm-es kockákra. Minden nyársra húzzon 5 csirkekockát. Tegye a nyársakat laposan egy edénybe, és öntse rájuk a folyadék felét. Hagyja pácolódni a hűtőben 4 órán át.

3. LÉPÉS: Közepes lángon melegítse fel a serpenyőt, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat.

4. LÉPÉS: Grillezze és gyakran forgassa a nyársakat, amíg átsülnek (5-6 perc). A csirke nyársakat kenje meg a maradék jakitori mártással.

5. LÉPÉS: Díszítse finomra vágott újhagymával és szórja meg szezámmaggal.

TIP: Jakitori, grillezett csirke-saslik japán eredetű fogás, ami egy hagyományos izakaja fogás, amely bambusznyárson grillezett apró csirkedarabokból áll. Tálalja a jakitorit szeletelt uborkával, gyömbéres rizzsel vagy hibacsi tésztával. A legjobb eredmény érdekében a jakitorit pácolja a hűtőben 12 órán át.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent