• Desszert
  • 15.4.2024

Húsvéti túrós bárány kuglóf - Konyhai robotgépek Tefal Coach Black QB900838

beranek.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
52 perc

Összetevők

  • 4 egész tojás
  • 250 g zsíros túró
  • 180 g olaj
  • 125 g finomliszt
  • 125 g finomliszt
  • 220 g kristálycukor
  • Fél citrom leve
  • Citromhéj
  • Csipet só
  • Sütőpor
  • Rétesliszt a forma beszórásához
  • Porcukor a díszítéshez
  • Olaj a forma kikenéséhez

1. LÉPÉS: Készítse elő a hozzávalókat.

2. LÉPÉS: Tegye a túrót, az olajat, a cukrot és a citromhéjat a konyhai robotgép táljába. Nyomja meg a START gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 30 s

3. LÉPÉS: Adja hozzá a tojást és egy csipet sót. Nyomja meg a START gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 30 s

4. LÉPÉS: Adja hozzá a lisztet, a sütőport és a fél citrom levét. Nyomja meg a START gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 30 s

5. LÉPÉS: Adja hozzá a második adag lisztet, és nyomja meg a START gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 30 s

6. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 160 °C-ra.

7. LÉPÉS: Kenje ki a bárány sütőformát olajjal, és szórja be rétesliszttel. Ezután öntse bele az előkészített tésztát.

8. LÉPÉS: Süsse 160 °C-on körülbelül 50 percig. Ellenőrizze, hogy a tészta megsült-e, egy hurkapálca segítségével - óvatosan szúrja a hurkapálcát a tészta közepébe. A tészta akkor sült ki kellőképpen, ha a nyárs teljesen száraz, és nem tapad rá a nyers tészta.

9. LÉPÉS: Amint a bárány megsült, vegye ki a sütőből, óvatosan borítsa ki a formából, és hagyja kihűlni.

10. LÉPÉS: Díszítse a kihűlt bárányt fantáziája szerint. Megszórhatja porcukorral, kössön rá masnit, és használjon egész szegfűszeget a szemekhez.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent