• Desszert
  • 15.4.2025

Húsvéti tojás brownie (Paaseitjes brownies)

Velikonoční vajíčkové brownies (Paaseitjes brownies).jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
22 perc

Összetevők

  • 165 g étcsokoládé
  • 100 g lágy vaj
  • 60 g pekándió
  • 80 g barnacukor
  • 2 tojás
  • 0,5 teáskanál vanília kivonat
  • 40 g finom liszt
  • 18 mini csokoládé tojás
  • 6 kis dekoratív csibe
  • Finomszemcséjű cukor

1. LÉPÉS: Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat egy edényben forrásban lévő víz felett vagy a mikrohullámú sütőben. A pekándiót durvára törjük.

2. LÉPÉS: Egy nagy edényben 5 percig keverjük habosra és simára a tojásokat, a barna cukrot és a vaníliakivonatot. Óvatosan keverjük a csokoládét és az olvasztott vajat a habos keverékhez, miközben tovább verjük.

3. LÉPÉS: Keverjük bele a lisztet, majd adjuk hozzá az apróra vágott pekándió felét, és rugalmas spatulával óvatosan keverjük össze.

4. LÉPÉS: Használjunk egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Vágjunk ki a vajjal kikent forma aljának megfelelő nagyságú kört sütőpapírból. Tegyük a formába, majd öntsük bele a brownie-tésztát, és szórjuk meg a maradék pekándióval.

5. LÉPÉS: Tegyük a konzervdobozt a tányérral felszerelt készülékbe. Indítsuk el a sütést folyamatot.

6. LÉPÉS: Hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a brownie-t a formából. Távolítsuk el a sütőpapírt. Díszítsük a brownie-t a tojásokkal és a csibékkel, és szórjuk meg porcukorral. Hidegen tálaljuk.

TIPP: Ha ellenőrizni szeretnénk, hogy a brownie átsült-e, szurkáljuk meg a sütemény közepét egy fogvájóval vagy a kés pengéjével. Ha csak néhány nedves morzsa jön ki, a brownie tökéletesre sült.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent