1. LÉPÉS: Olvasszuk fel a csokoládét és a vajat egy edényben forrásban lévő víz felett vagy a mikrohullámú sütőben. A pekándiót durvára törjük.
2. LÉPÉS: Egy nagy edényben 5 percig keverjük habosra és simára a tojásokat, a barna cukrot és a vaníliakivonatot. Óvatosan keverjük a csokoládét és az olvasztott vajat a habos keverékhez, miközben tovább verjük.
3. LÉPÉS: Keverjük bele a lisztet, majd adjuk hozzá az apróra vágott pekándió felét, és rugalmas spatulával óvatosan keverjük össze.
4. LÉPÉS: Használjunk egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Vágjunk ki a vajjal kikent forma aljának megfelelő nagyságú kört sütőpapírból. Tegyük a formába, majd öntsük bele a brownie-tésztát, és szórjuk meg a maradék pekándióval.
5. LÉPÉS: Tegyük a konzervdobozt a tányérral felszerelt készülékbe. Indítsuk el a sütést folyamatot.
6. LÉPÉS: Hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a brownie-t a formából. Távolítsuk el a sütőpapírt. Díszítsük a brownie-t a tojásokkal és a csibékkel, és szórjuk meg porcukorral. Hidegen tálaljuk.
TIPP: Ha ellenőrizni szeretnénk, hogy a brownie átsült-e, szurkáljuk meg a sütemény közepét egy fogvájóval vagy a kés pengéjével. Ha csak néhány nedves morzsa jön ki, a brownie tökéletesre sült.