• Desszert
  • 15.4.2024

Húsvéti nyuszi kuglóf - Konyhai robotgépek Tefal Coach Black QB900838

zajic1-1.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
50 perc

Összetevők

  • 4 tojásfehérje
  • 4 tojássárgája
  • 120 g vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 200 ml tej
  • 300 g rétesliszt
  • 1 sütőpor
  • Fél citrom leve
  • Porcukor a díszítéshez
  • Rétesliszt a forma beszórásához
  • Olaj a forma kikenéséhez

1. LÉPÉS: Készítse el a felvert tojásfehérjét – tegye a tojásfehérjét a robotgép táljába, és nyomja meg a START gombot. Az elkészült tojásfehérje habot tegye félre.

Rögzítés: Flex habverő

V7 sebesség 1 perc

V8 sebesség 30 s

2. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.

3. LÉPÉS: Egy konyhai robotgép táljába tegye a szobahőmérsékletű, kisebb darabokra vágott vajat, a tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot. Nyomja meg a START gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 40 s

4. LÉPÉS: Adja hozzá a tejet, a lisztet, a sütőport és a fél citrom levét. Nyomja meg a START gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 1 perc

5. LÉPÉS: Óvatosan keverje a korábban elkészített tojáshabot a kész keverékhez egy spatula vagy habverő segítségével.

6. LÉPÉS: A nyuszi sütőformát kenje ki olajjal, és szórja be rétesliszttel. Ezután öntse bele az előkészített tésztát.

7. LÉPÉS: Süsse 180 °C-on körülbelül 45 percig. Ellenőrizze, hogy a tészta megsült-e, egy hurkapálca segítségével - óvatosan szúrja a hurkapálcát a tészta közepébe. A tészta akkor sült meg teljesen, ha a hurkapálca teljesen száraz, és nem tapad rá a nyers tészta.

8. LÉPÉS: Amikor a nyuszi megsült, vegye ki a sütőből, óvatosan borítsa ki a formából, és hagyja kihűlni.

9. LÉPÉS: Díszítse a kihűlt nyuszit fantáziája szerint. Megszórhatja porcukorral, kössön rá masnit, és használjon egész szegfűszeget a szemekhez.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent