• Snack
  • 15.4.2024

Húsvéti gyümölcscipó a nagymamától - Konyhai robotgépek Tefal Coach Black QB900838

mazanec.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
64 perc

Összetevők

  • 60 g élesztő
  • 250 ml tej
  • 1 kanál cukor
  • 150 g cukor
  • 250 g vaj
  • 5 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál só
  • 500 g finomliszt
  • 500 g rétesliszt
  • 40 g mazsola
  • 50 ml rum
  • 1 egész tojás
  • Mandula
  • Olvasztott vaj
  • 20 g porcukor
  • 1 vaníliás cukor

1. LÉPÉS: Ebből az adagból 2 cipó készíthető. Készítse elő a hozzávalókat.

2. LÉPÉS: Egy külön tálban vagy mérőpohárban készítse el az élesztőt. Adjon hozzá langyos tejet, egy evőkanál cukrot és keverje össze. Amikor a cukor feloldódott a tejben, adja hozzá az élesztőt, és keverje össze egy kanállal. Tegye félre, és hagyja pihenni meleg helyen 15-20 percig.

3. LÉPÉS: Egy külön tálba tegye bele a mazsolát, és öntse rá a rumot. Tegye félre, és hagyja lúgozódni.

4. LÉPÉS: Tegye a cukrot, a szobahőmérsékletű, kisebb darabokra vágott vajat, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, egy teáskanál sót a robotgép táljába, és nyomja meg a START gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V3 sebesség 30 s

V5 sebesség 30 s

5. LÉPÉS: Adja hozzá a finomlisztet és a réteslisztet, öntse bele az előkészített kovászindítót, és nyomja meg a START gombot.

Rögzítés: Tésztakampó

V4 sebesség 1 perc

V6 sebesség 1 perc

6. LÉPÉS: Adja hozzá a mazsolát, és nyomja meg a START gombot.

Rögzítés: Tésztakampó

V5 sebesség 1 perc

7. LÉPÉS: Vegye ki a tésztát a tálból, és ossza két részre. Hajtsa össze a tésztát kézzel, és formázzon belőle két egyforma cipót. A cipókat helyezze sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja kelni 20 percig.

8. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 170 °C-ra.

9. LÉPÉS: Miután megkeltek, kenje meg a cipókat a felvert tojással, majd díszítse mandulával.

10. LÉPÉS: A cipókat süsse 170 °C-on kb. 1 órán át. Ellenőrizze, hogy a tészta megsült-e, egy hurkapálca segítségével - óvatosan szúrja a hurkapálcát a tészta közepébe. A tészta akkor sült meg teljesen, ha a hurkapálca teljesen száraz, és nem tapad rá a nyers tészta.

11. LÉPÉS: Vegye ki a megsült cipókat a sütőből. A ropogós kéreg elkészítéséhez még forrón kenje meg őket olvasztott vajjal, majd szórja rá a porcukor és vaníliás cukor keverékét. Utóirat: a kéreg tökéletes!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent