1. LÉPÉS: Ebből az adagból 2 cipó készíthető. Készítse elő a hozzávalókat.
2. LÉPÉS: Egy külön tálban vagy mérőpohárban készítse el az élesztőt. Adjon hozzá langyos tejet, egy evőkanál cukrot és keverje össze. Amikor a cukor feloldódott a tejben, adja hozzá az élesztőt, és keverje össze egy kanállal. Tegye félre, és hagyja pihenni meleg helyen 15-20 percig.
3. LÉPÉS: Egy külön tálba tegye bele a mazsolát, és öntse rá a rumot. Tegye félre, és hagyja lúgozódni.
4. LÉPÉS: Tegye a cukrot, a szobahőmérsékletű, kisebb darabokra vágott vajat, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, egy teáskanál sót a robotgép táljába, és nyomja meg a START gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V3 sebesség 30 s
V5 sebesség 30 s
5. LÉPÉS: Adja hozzá a finomlisztet és a réteslisztet, öntse bele az előkészített kovászindítót, és nyomja meg a START gombot.
Rögzítés: Tésztakampó
V4 sebesség 1 perc
V6 sebesség 1 perc
6. LÉPÉS: Adja hozzá a mazsolát, és nyomja meg a START gombot.
Rögzítés: Tésztakampó
V5 sebesség 1 perc
7. LÉPÉS: Vegye ki a tésztát a tálból, és ossza két részre. Hajtsa össze a tésztát kézzel, és formázzon belőle két egyforma cipót. A cipókat helyezze sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja kelni 20 percig.
8. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 170 °C-ra.
9. LÉPÉS: Miután megkeltek, kenje meg a cipókat a felvert tojással, majd díszítse mandulával.
10. LÉPÉS: A cipókat süsse 170 °C-on kb. 1 órán át. Ellenőrizze, hogy a tészta megsült-e, egy hurkapálca segítségével - óvatosan szúrja a hurkapálcát a tészta közepébe. A tészta akkor sült meg teljesen, ha a hurkapálca teljesen száraz, és nem tapad rá a nyers tészta.
11. LÉPÉS: Vegye ki a megsült cipókat a sütőből. A ropogós kéreg elkészítéséhez még forrón kenje meg őket olvasztott vajjal, majd szórja rá a porcukor és vaníliás cukor keverékét. Utóirat: a kéreg tökéletes!
Ajánlott termékek