1. LÉPÉS: Egy robotgép táljában keverjük össze a zabot, a quinoát, a pisztáciát, a mogyorót és a mandulát, majd pirítsuk meg. Indítsuk el a sütési folyamatot.
2. LÉPÉS: Közben egy kis lábasban forraljuk fel az agave szirupot, a kókuszolajat és a fahéjat.
3. LÉPÉS: Öntsük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a pirított gabonaféléket és a héjas gyümölcsöket, a mazsolát és a fügét, majd jól keverjük át.
4. LÉPÉS: Vágjuk ki a tortaforma aljára a keverék méretének megfelelő nagyságú kört sütőpapírból. Öntsük rá a keveréket.
5. LÉPÉS: Kanalazzuk a keveréket a tortaformába, terítsük szét, majd nyomkodjuk le, hogy tömör tortát kapjunk.
6. LÉPÉS: Tegyük a tortaformát a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
7. LÉPÉS: Ha a granola elkészült, legalább 2 órán át hűtsük a hűtőben, mielőtt kivesszük a formából, és éles késsel szeletekre vágjuk.
8. LÉPÉS: Tároljuk őket légmentesen záródó edényben.
TIPP: A quinoa helyettesíthető lenmaggal. Ízlés szerint variáljuk az aszalt gyümölcsöket.