• Reggeli
  • 27.6.2023

Házi japán majonéz (Kewpie™ stílusban)

jap_mayo kewpie.jpg
Počet osob
Adagok száma
10
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
2 perc
Főzési idő
Főzési idő
5 perc

Összetevők

  • 3 kanál citromlé
  • 3 csipet dashi por
  • 1,5 kanál porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 3 teáskanál rizsecet
  • 3 kanál mustár
  • 300 ml semleges repceolaj
  • 3 csipet só

Keverje össze a citromlevet és a dashit.

Tegye a tojássárgáját, a mustárt, a sót és a cukrot egy turmixgépbe. Zárja be a fedelet. Keverje közepes sebességgel 30 másodpercig.

Kapcsolja vissza a turmixgépet 2 percre közepes sebességre, és lassan adja hozzá az olaj 1/3-át a fedél nyílásán keresztül. Adja hozzá a dashival elkevert rizsecetet és a citromlevet.

Folytassa a maradék olaj hozzáadását, állandóan kevergetve.

Az elkészült majonézt töltse kis edénybe, és tárolja hűtőben.

A majonézt fogyaszthatja crudités zöldséggel vagy használhatja szendvicsekhez.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent