• Snack
  • 27.6.2023

Házi japán barbecue szósz

japanese bbq.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
5 perc
Főzési idő
Főzési idő
2 perc

Összetevők

  • 70 g savanyú alma (pl. Fuji vagy Pink Lady)
  • 90 ml világos szójaszósz
  • 2 kanál cukor
  • 0,5 teáskanál őrölt gyömbér
  • 25 g apróra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál semleges olaj
  • 60 ml mirin
  • 1 teáskanál fehér szezámmag
  • 2 evőkanál szezámmag olaj

Hámozza meg az almát. Távolítsa el a magokat, és vágja apró darabokra.

Tegye az almadarabokat egy turmixgép táljába. Adja hozzá a szójaszószt, a cukrot, a gyömbért és az apróra vágott fokhagymát. Csukja le a fedelet, és keverje közepes sebességen 2 percig. Egy spatula segítségével törölje át a tál belsejét, és keverje tovább közepes sebességen 30 másodpercig, amíg a keverék sima nem lesz.

Öntse a keveréket a serpenyőbe, és állandóan kevergetve főzze 5 percig, amíg besűrűsödik. Vegye le a tűzhelyről, öntse egy tálba, és hagyja kihűlni.

Tálalás előtt szórja meg szezámmaggal és locsolja meg szezámolajjal.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent