• Ebéd
  • 17.4.2025

Hagyományos marokkói harira - Tefal Ingenio 2024

Tradiční marocká harira.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
60 perc

Összetevők

  • 200 g bárányhús a pároláshoz, 2 cm-es kockákra vágva
  • 250 g csicseriborsó, előző nap beáztatva
  • 1 nagy hagyma, apróra kockázva
  • 1 evőkanál margarin
  • 100 g lencse
  • 1 szár zeller, apróra vágva
  • 50 g liszt
  • 20 cl paradicsomos szósz
  • 150 g paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet sáfrány
  • 1,5 l csirkehúsleves-kocka
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • Só és bors
  • 100 g madárnyelv tészta (vagy egy marék vermicelli)
  • 1 csokor apróra vágott friss koriander (kb. 50 g)

1. LÉPÉS: Melegítsünk fel egy 20 cm átmérőjű serpenyőt közepes lángon a margarinnal, és várjunk, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt a bárányt elkezdenénk pirítani. Néhány percig pirítsuk meg a húst.

2. LÉPÉS: Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és dinszteljük üvegesre.

3. LÉPÉS: Adjuk hozzá a lencsét, a csicseriborsót, a zellerszárat, a paradicsomszószt és a paradicsompürét. Alaposan keverjük össze.

4. LÉPÉS: Szórjuk meg a korianderrel, gyömbérrel, fahéjjal, sáfránnyal, sóval és borssal. Kevergessük addig, amíg a fűszerek egyenletesen eloszlanak.

5. LÉPÉS: Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, kevergetve, hogy ne legyen csomós.

6. LÉPÉS: Öntsük fel csirkealaplével, és adjunk hozzá chiliszószt, majd forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot, és pároljuk körülbelül 50 percig, vagy amíg a hús és a lencse megpuhul.

7. LÉPÉS: Adjuk hozzá a madárnyelv tésztát, és főzzük további 10 percig, vagy amíg al dente nem lesz.

8. LÉPÉS: Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele az apróra vágott friss koriandert.

TIPP: A simább állag érdekében a leves egy részét leturmixolhatjuk, mielőtt hozzáadnánk a madárnyelv tésztát. Tálaljuk citromszeletekkel a harirát, a frissessége fokozásáért.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent