1 nyári bogyós gyümölcs (eper, áfonya, cseresznye)
2 ek étkezési keményítő
3 ek sötét barnacukor
1/2 tk őrölt fahéj
25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor + a szóráshoz a tetejére
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 tojás
1,5 dl tejszín
pici só
A kimagozott gyümölcsöt a keményítővel, barnacukorral, fahéjjal jól összekeverjük, a tepsibe öntjük.
Összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, hozzáadjuk a hideg vajkockákat és robotgéppel egyenletesre keverjük.
Hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojást, épp csak addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll. A tésztát kanállal a gyümölcsre szaggatjuk és megszórjuk kristálycukorral.
40 perc alatt készre sül.
Akkor jó, ha a teteje sötét aranysárga, alatta a gyümölcs pedig sziruposan sűrű.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.