• Desszert
  • 28.7.2021

Gyümölcsös cobbler - Havas Dóra nyári menüje

4F9A0910.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 1 nyári bogyós gyümölcs (eper, áfonya, cseresznye)
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 3 ek sötét barnacukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor + a szóráshoz a tetejére
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • pici só

A kimagozott gyümölcsöt a keményítővel, barnacukorral, fahéjjal jól összekeverjük, a tepsibe öntjük.
Összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, hozzáadjuk a hideg vajkockákat és robotgéppel egyenletesre keverjük. 
Hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojást, épp csak addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll. A tésztát kanállal a gyümölcsre szaggatjuk és megszórjuk kristálycukorral. 
40 perc alatt készre sül. 
Akkor jó, ha a teteje sötét aranysárga, alatta a gyümölcs pedig sziruposan sűrű.



4F9A0898.jpg

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent