• Ebéd
  • 4.8.2023

Gyros halloumival és nyári zöldségekkel

veg_gyros.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
4 perc

Összetevők

  • 30 g vöröshagyma (kb. egynegyed)
  • 100 g koktél paradicsom
  • 200 g uborka (kb. 0,5 uborka)
  • 1 csipet só
  • 200 g halloumi
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szárított fokhagyma
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 kezeletlen héjú citrom (héja és leve)
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • 200 g tzatziki
  • 4 wrap

Hámozza meg és aprítsa fel a lilahagymát. Mossa meg a koktél paradicsomokat, és vágja őket félbe, vagy negyedelje fel őket, ha kicsit nagyobbak. Mossa meg az uborkát, és ha nem szereti a héját, hámozza meg. Vágja ketté hosszában az uborkát. Távolítsa el a magokat, ha szeretné. Vágja 2 mm vastag csíkokra. Tegye a zöldségeket egy kis tálba. Fűszerezze sóval és keverje át. Tegye félre.

A halloumit 0,5 cm-es szeletekre vágja. Tegye egy tálba, és locsolja meg mézzel, majd adja hozzá a szárított fokhagymát, a chilit, a citromhéjat és citromlevet. Keverje össze.

Mielőtt hozzáadná a hozzávalókat, melegítse fel a serpenyőt közepes lángon, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált.

A halloumi szeleteket magas hőfokon mindkét oldalon süsse 2 percig. Aranybarnára kell sülniük. Szórja meg oregánóval.

Kenje meg a wrapeket tzatzikivel, a tetejére tegye a nyers zöldségkeveréket és a halloumi szeleteket. Hajtsa össze és azonnal tálalja.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent