Grillezett krumplisaláta bazsalikommal és újhagymával - Havas Dóra nyári menüje
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
10 perc
Összetevők
1 kg sütni való burgonya
2 csomag újhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 marék bazsalikom levél
2 evőkanál pirított szezámmag
Az öntethez:
½ teáskanál só
1 evőkanál rizsecet
3 evőkanál halszsósz (vagy szójaszósz)
1 evőkanál méz
5 evőkanál olíva olaj
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjastul puhára főzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi őket.
Leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni.
Az újhagymákat megtisztítjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és a grillen megsütjük. Kiszedjük a sütőből és feldaraboljuk.
A burgonyákat nagyobb falatnyi darabokra vágjuk és a grillsütőbe tesszük.
Meglocsoljuk kevés olajjal és ropogósra sütjük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük és egy nagy keverőtálban összeforgatjuk a grillezett burgonyával, újhagymákkal, a finomra tört fokhagymával és a bazsalikom levelekkel.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.