• Snack
  • 28.7.2021

Grillezett krumplisaláta bazsalikommal és újhagymával - Havas Dóra nyári menüje

4F9A0882.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
10 perc

Összetevők

  • 1 kg sütni való burgonya
  • 2 csomag újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék bazsalikom levél
  • 2 evőkanál pirított szezámmag

Az öntethez:

  • ½ teáskanál só
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 3 evőkanál halszsósz (vagy szójaszósz)
  • 1 evőkanál méz
  • 5 evőkanál olíva olaj

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjastul puhára főzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi őket. 
Leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni.
Az újhagymákat megtisztítjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és a grillen megsütjük. Kiszedjük a sütőből és feldaraboljuk.
A burgonyákat nagyobb falatnyi darabokra vágjuk és a grillsütőbe tesszük. 
Meglocsoljuk kevés olajjal és ropogósra sütjük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük és egy nagy keverőtálban összeforgatjuk a grillezett burgonyával, újhagymákkal, a finomra tört fokhagymával és a bazsalikom levelekkel. 
A végén megszórjuk pirított szezámmaggal.



4F9A0884.jpg

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent