• Ebéd
  • 13.6.2024

Grillezett karaj csőben sült karfiollal - Elektromos grill Tefal Optigrill 4IN1 Inox GC774D30

Obrázek5.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
8 perc
Főzési idő
Főzési idő
37 perc

Összetevők

  • 4-6 szelet csontos karaj
  • 1 ek magos mustár
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 2 tk kakukkfű
  • 1 tk só
  • 1/2 tk frissen őrölt bors
  • 1 ek olaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 közepes karfiol
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 kis csokor petrezselyem

1. LÉPÉS: Készítse el a hozzávalókat.

2. LÉPÉS: Keverje össze a mustárt a citromhéjjal, fűszerekkel és az olajjal, pácolja be a húst. ½ órára tegye hűtőbe.

3. LÉPÉS: A besamelhez olvassza fel a vajat, adja hozzá a lisztet, kicsit barnítsa meg, majd adja hozzá a finomra aprított fokhagymát is és 1 percig kavarja.

4. LÉPÉS: Öntse fel tejjel és főzze sűrűre. Közben sózza, borsozza, és adja hozzá a reszelt sajt felét és addig kevergesse a mártást, amíg a sajt felolvad.

5. LÉPÉS: A karfiolt szedje rózsáira. Lobogó, sós vízben 1-2 percig főzze elő. Szedje ki és csepegtesse le.

6. LÉPÉS: A sárgarépát vágja karikára. A zöldségeket tegye az OptiGrill sütőedényébe, forgassa össze a finomra aprított petrezselyemmel és öntse rá a besamelt.

7. LÉPÉS: Süsse 20-25 percig, majd szórja rá a maradék sajtot is és pár percig süsse tovább.

8. LÉPÉS: A húst a grillen oldalanként 3-3 percig süsse a legmagasabb fokozaton.

9. LÉPÉS: Ha elkészült a hús, a csőben sült zöldségekkel tálalja.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent