• Ebéd
  • 29.8.2025

Grillezett homárfarok fűszeres és chilis vajjal - az Optigrill Elite XL-hez készült recept

Grilované humří ocasy s bylinkovým a chilli máslem.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
10 perc

Összetevők

  • 4 homárfarok
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 csipet só
  • 100 g olvasztott vaj
  • 1 mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 5 g apróra vágott petrezselyem
  • 5 g apróra vágott metélőhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál citromlé
  • 0,5 teáskanál chilipor
  • 0,5 evőkanál só

1. LÉPÉS: A homárfarkakat hosszában kettévágjuk, a húst megolajozzuk és megsózzuk.

2. LÉPÉS: Nyissuk ki az OptiGrillt a grillező pozícióba. Állítsuk az oldalsó termosztátot a 4. állásba. Ha előmelegítettük, tegyük a farkakat a húsos felével lefelé, és süssük 10 percig.

3. LÉPÉS: Egy edényben keverjük össze a vajat, a mogyoróhagymát, a petrezselymet, a metélőhagymát, a fokhagymát, a citromlevet, a chilit és a sót.

4. LÉPÉS: Tálaljuk a homárfarkakat, és kenjük rá a mártást.

TIP: Zöldbab, burgonyasaláta vagy spenótos rizottó ideális köret hozzá.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent