• Vacsora
  • 26.5.2020

Gombás sertéskaraj - Cook4Me+ recept

1170_570_70__exact__10d9af8e64cda3b06972e685afac572a.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
40 perc

Összetevők

2 fő részére:

  • 2 db csontos sertéskaraj
  • 30 g hagyma
  • 20 g vaj
  • 20 g angolszalonna
  • 30 g szárított gomba
  • 250 ml víz a gomba áztatásához
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ kanál rizsliszt
  • ½kanál őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 szem boróka
  • 2 szem újbors

4 fő részére:

  • 4 db csontos sertéskaraj
  • 60 g hagyma
  • 40 g vaj
  • 40 g angolszalonna
  • 50 g szárított gomba
  • 500 ml víz a gomba áztatásához
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál rizsliszt
  • 1 kanál őrölt kömény
  • 4 db babérlevél
  • 2 szem boróka
  • 4 szem újbors

6 fő részére:

  • 6 db csontos sertéskaraj
  • 90 g hagyma
  • 60 g vaj
  • 60 g angolszalonna
  • 70 g szárított gomba
  • 6 dcl víz a gomba áztatásához
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál rizsliszt
  • 1½ kanál őrölt kömény
  • 6 db babérlevél
  • 3 szem boróka
  • 6 szem újbors

  1. Kapcsolja be az edényt kézi üzemmódban a barnítás funkcióra, adja hozzá a zsiradékot és hagyja felmelegedni. 
  2. Helyezze bele a megsózott és megborsozott sertéskarajt és pirítsa meg mindkét oldalát. 
  3. Ezután vegye ki a húst, helyezze be a szalonnát és hagymát és pirítsa őket meg. 
  4. A beáztatott gombát szűrje le és kicsit nyomkodja ki, majd adja hozzá a szalonnához és hagymához az összes fűszerrel együtt. 
  5. Szórja hozzá a lisztet, öntse fel az áztatott gomba levével és alaposan keverje össze. 
  6. Helyezze vissza a sertéskarajt, adja hozzá a zúzott fokhagymát. 
  7. Szükség szerint ízesítse sóval, fedje le és kapcsolja be az edényt 40 percre.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent