1. LÉPÉS: Vágja félbe a görögdinnyét, majd egy kanál segítségével kanalazza ki a gyümölcshúst, kerülve a dinnye átlyukasztását, amelybe a keverék kerülni fog. Facsarja ki a citromot.
2. LÉPÉS: Öntse a gyümölcshúst a turmixgép táljába. Zárja le a fedelét, és keverje össze.
3. LÉPÉS: Szűrje át a pépet egy finom szitán, hogy eltávolítsa a magokat.
4. LÉPÉS: Keverje össze a cukrot és az agar-agart egy tálban.
5. LÉPÉS: Öntse a pépet egy lábasba a cukor/agar keverékkel és a citromlével együtt. Forralja 30 másodpercig, habverővel kevergetve. Hagyja a pépet kihűlni.
6. LÉPÉS: Tegye ki egy tepsire és stabilizálja a görögdinnye feleket egy kör vagy alufólia segítségével, majd kenje rájuk a gyümölcshúst. Tegye a hűtőszekrénybe 3 órára.
7. LÉPÉS: Szeletelje fel a görögdinnye felét, majd díszítse a szeleteket a rögökkel, hogy trompe-œil (illúzió) jöjjön létre.
TIP: Az agar-agar keverékhez általában 100 ml folyadékhoz kb. 1 g agar-agart kell keverni, és a keveréket forrásig kell melegíteni a zselésítő anyag aktiválása érdekében, majd hagyni kell kihűlni, hogy megszilárduljon. A Trompe-l'oeil (szemet megtévesztő) gyümölcs Japán egyik legnépszerűbb kulináris alkotása.
Ajánlott termékek