1. LÉPÉS: Olajozzon ki egy 26 cm átmérőjű, levehető fogantyúval ellátott serpenyőt. Tegye félre.
2. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
3. LÉPÉS: A körtéket mossa meg, hámozza meg és vágja félbe. Vegye ki a magokat, és vágja vékony szeletekre. Tegye félre. Aprítsa fel a csokoládét. Tegye félre.
4. LÉPÉS: Egy nagy tálban keverje össze az átszitált mogyoróport, a kókuszreszeléket, a kakaóport és a hajdinalisztet.
5. LÉPÉS: Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától. A tojássárgáját a cukorral, a mézzel és a vaníliakivonattal keverőgéppel verje addig, amíg a keverék kifehéredik és habos lesz. Miközben továbbra is keveri, óvatosan csorgassa bele az olívaolajat, hogy a keverékbe kerüljön. Tegye félre egy nagy tálban.
6. LÉPÉS: Öblítse le a habverőt, majd öntse bele a tojásfehérjét. A tojásfehérjéket verje puhára és krémesre.
7. LÉPÉS: A keményre vert tojásfehérjét rugalmas spatula segítségével óvatosan forgassa bele a tojássárgája habos keverékébe. Legyen óvatos, hogy a hab állaga megmaradjon.
8. LÉPÉS: e hozzá a mogyorópor, a kókuszreszelék, a kakaópor és a hajdinaliszt keverékét, és ismét óvatosan keverje össze.
9. LÉPÉS: Öntse a süteménytésztát a kiolajozott formába, és rendezze el rajta a körtéket. Végezze el ugyanezt az apróra vágott csokoládéval és az apróra vágott mogyoróval is.
10. LÉPÉS: Tegye a serpenyőt a sütőbe, és vegye le róla a levehető fogantyút. Hagyja a süteményt 25 percig sülni.
11. LÉPÉS: Ha megsült, ellenőrizze egy kés hegyével. Tálalás előtt hagyja kihűlni.