• Desszert
  • 8.4.2024

Gluténmentes csokoládétorta körtével

Bezlepkový čokoládový dort s hruškami.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
25 perc

Összetevők

  • 2 érett körte
  • 30 g gianduja vagy étcsokoládé (85% kakaótartalommal)
  • 140 g darált mogyoró, szitálva
  • 35 g kókuszreszelék
  • 35 g kakaópor
  • 40 g hajdinaliszt
  • 4 tojás
  • 75 g porcukor
  • 80 g folyékony méz
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 13 cl olívaolaj
  • 1 evőkanál zúzott piemonti mogyoró

1. LÉPÉS: Olajozzon ki egy 26 cm átmérőjű, levehető fogantyúval ellátott serpenyőt. Tegye félre.

2. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

3. LÉPÉS: A körtéket mossa meg, hámozza meg és vágja félbe. Vegye ki a magokat, és vágja vékony szeletekre. Tegye félre. Aprítsa fel a csokoládét. Tegye félre.

4. LÉPÉS: Egy nagy tálban keverje össze az átszitált mogyoróport, a kókuszreszeléket, a kakaóport és a hajdinalisztet.

5. LÉPÉS: Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától. A tojássárgáját a cukorral, a mézzel és a vaníliakivonattal keverőgéppel verje addig, amíg a keverék kifehéredik és habos lesz. Miközben továbbra is keveri, óvatosan csorgassa bele az olívaolajat, hogy a keverékbe kerüljön. Tegye félre egy nagy tálban.

6. LÉPÉS: Öblítse le a habverőt, majd öntse bele a tojásfehérjét. A tojásfehérjéket verje puhára és krémesre.

7. LÉPÉS: A keményre vert tojásfehérjét rugalmas spatula segítségével óvatosan forgassa bele a tojássárgája habos keverékébe. Legyen óvatos, hogy a hab állaga megmaradjon.

8. LÉPÉS: e hozzá a mogyorópor, a kókuszreszelék, a kakaópor és a hajdinaliszt keverékét, és ismét óvatosan keverje össze.

9. LÉPÉS: Öntse a süteménytésztát a kiolajozott formába, és rendezze el rajta a körtéket. Végezze el ugyanezt az apróra vágott csokoládéval és az apróra vágott mogyoróval is.

10. LÉPÉS: Tegye a serpenyőt a sütőbe, és vegye le róla a levehető fogantyút. Hagyja a süteményt 25 percig sülni.

11. LÉPÉS: Ha megsült, ellenőrizze egy kés hegyével. Tálalás előtt hagyja kihűlni.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent