• Ebéd
  • 6.2.2024

Garnélarák curryben

Krevety na kari.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
17 perc

Összetevők

  • 280 g jázminrizs
  • 200 g hagyma
  • 300 g friss mangó
  • 400 g nyers garnélarák
  • 1 cm friss gyömbér
  • 2 kis lime
  • 1 szál citromfű
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 12 g thai sárga curry paszta
  • 400 ml alacsony zsírtartalmú kókusztej
  • Néhány friss korianderlevél
  • Néhány apróra vágott kesudió
  • 1 újhagyma vékonyra felszeletelve

Forralja fel a vizet egy fazékban. Adja hozzá a rizst, és főzze közepes lángon a csomagoláson feltüntetett ideig. Csepegtesse le, tegye félre és tartsa melegen.

Hámozza meg a hagymát, és vágja nagy kockákra. Hámozza meg a mangót, és vágja 1 cm-es kockákra. Öblítse le és hámozza meg a garnélarákot. Hámozza meg és reszelje le a gyömbért. Facsarja ki 1 lime levét. A másik lime-ot vágja félbe, és a 2 felét vékonyan szeletelje fel. A citromfű szárát vágja nagy darabokra.

Melegítsen fel egy 25 cm-es serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal kijelzője teljesen pirosra vált, mielőtt hozzáadja a többi hozzávalót. A hagymát, a citromfüvet és a gyömbért az olajban kb. 3 percig párolja. Adja hozzá a curry pasztát és a kókusztejet. Főzze még körülbelül 3 percig.

Turmixolja össze botmixerrel vagy hagyományos turmixgéppel. Szűrje át a mártást egy szitán vagy finom szűrőn, amíg teljesen sima nem lesz.

Tegye vissza az edénybe, és adja hozzá a garnélarákot és a lime levét. Hagyja 2 percig sülni. A garnélaráknak rózsaszínűnek kell lennie. A végén adja hozzá a felkockázott mangót.

Szórja meg friss korianderlevéllel, kesudióval és újhagymával. Tálalja lime szeletekkel és rizzsel.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent