• Ebéd
  • 29.8.2025

Fűszeres sült pulykacomb - Tefal Ingenio

Krůtí stehno pečené na bylinkách.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
90 perc

Összetevők

  • 100 g lágy vaj
  • 2 fokhagymagerezd, felaprítva
  • 2 mogyoróhagyma, félbevágva
  • 2 szál rozmaring, apróra vágva
  • 4 szál kakukkfű, apróra vágva
  • 6 borókabogyó, összetörve
  • 1 citromhéj
  • Só és bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 pulykacomb (2,2 kg)
  • Só és bors
  • 2 rozmaring
  • 1 fej fokhagyma, félbevágva

1. LÉPÉS: Készítsük el az ízesített vajat egy edényben. A puha vajat keverjük össze az összes hozzávalóval, hogy sima vajat kapjunk. Tegyük félre szobahőmérsékleten.

2. LÉPÉS: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

3. LÉPÉS: Olajozzuk ki a lábas alját, és helyezzük rá a pulykacombot. Ízesítsük sóval és borssal. A teljes felületet kenjük be az ízesített vajjal. Adjuk hozzá a rozmaringot és az apróra vágott fokhagymát.

4. LÉPÉS: Tegyük a lábast a sütőbe fedő nélkül, és süssük 1 óra 30 percig (a lábas méretétől függően állítsuk be a sütési időt). Egy kis merőkanál segítségével rendszeresen megforgatjuk a combot, hogy egyenletesen süljön és piruljon.

5. LÉPÉS: A sütőből kivéve pihentessük a húst 10 percig a lábasban, mielőtt felszeletelnénk.

6. LÉPÉS: Azonnal fogyasszuk!

TIP: Tálaljuk sült sütőtök szeletekkel.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent