• Reggeli
  • 9.5.2021

Francia kenyér - Masterchef Grande QB813 recept

6.png
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
100 perc
Főzési idő
Főzési idő
40 perc

Összetevők

Egy kb. 800 g-os veknihez:

  • 1 kg liszt
  • 600 ml langyos víz
  • 20 g szárított élesztő
  • 20 g só


image.png
  1. Tegyük a lisztet, a sót és az élesztőt a rozsdamentes acél tálba. 
  2. Illesszük rá a dagasztókart és a fedelet, majd a legkisebb fokozaton kapcsoljuk be néhány másodpercre, és a fedél nyílásán keresztül adagoljuk hozzá a langyos vizet. 
  3. Kapcsoljuk 1-es fokozatra, és dagasszuk 7 percen át. 
  4. Amikor kész, hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten pihenni, nagyjából fél óráig.
  5. Osszuk két részre a tésztát, és kézzel formázzuk gömbbé. 
  6. Helyezzük a megformázott tésztát kivajazott, lisztezett tepsire. 
  7. Hagyjuk meleg helyen kelni nagyjából egy órán át. 
  8. Melegítsük elő a sütőt 240°C-ra. 
  9. Vágjuk be a vekni tetejét pengével, vagy éles késsel, majd kenjük át langyos vízzel. 
  10. Tegyünk egy vízzel teli kis edényt a sütőbe, ettől aranybarna, ropogós kéreg sül a kenyérre. 
  11. Süssük 40 percen át 240°C-on.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent