Tegyük a lisztet, a sót és az élesztőt a rozsdamentes acél tálba.
Illesszük rá a dagasztókart és a fedelet, majd a legkisebb fokozaton kapcsoljuk be néhány másodpercre, és a fedél nyílásán keresztül adagoljuk hozzá a langyos vizet.
Kapcsoljuk 1-es fokozatra, és dagasszuk 7 percen át.
Amikor kész, hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten pihenni, nagyjából fél óráig.
Osszuk két részre a tésztát, és kézzel formázzuk gömbbé.
Helyezzük a megformázott tésztát kivajazott, lisztezett tepsire.
Hagyjuk meleg helyen kelni nagyjából egy órán át.
Melegítsük elő a sütőt 240°C-ra.
Vágjuk be a vekni tetejét pengével, vagy éles késsel, majd kenjük át langyos vízzel.
Tegyünk egy vízzel teli kis edényt a sütőbe, ettől aranybarna, ropogós kéreg sül a kenyérre.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.