• Desszert
  • 7.5.2021

Francia briós - Masterchef Grande QB813 recept

2.png
Počet osob
Adagok száma
12
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Nehéz
Előkészítés
Előkészítés
420 perc
Főzési idő
Főzési idő
25 perc

Összetevők

  • 500 g liszt
  • 10 g só
  • 50 g cukor
  • 200 g vaj
  • 4 egész tojás és
  • 2 tojássárgája
  • 10 cl langyos tej
  • 10 g szárított élesztő

image.png
  1. Mérjük a lisztet a rozsdamentes tálba, és formázzunk bele egy mélyedést: ide adagoljuk az élesztőt,
  2. a cukrot és a langyos tejet, illetve a tojásokat.  
  3. Szereljük fel a dagasztókart, valamint a fedelet. 
  4. 1-es fokozaton indítsuk el a robotgépet, majd dagasszuk 30 másodpercig, ezután folytassuk 2-es
  5. fokozaton 2 perc 30 másodpercig. 
  6. A készülék leállítása nélkül adjuk hozzá a sót és a vajat egy percen belül (a vaj ne legyen túl puha - felhasználás előtt fél óráig tartsuk szobahőmérsékleten). 
  7. Folytassuk a dagasztást 3 percen át 2-es fokozaton, majd 3 és 7 perc között 3-as fokozaton. 
  8. Takarjuk le a tésztát, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni két órán át, majd erőteljesen gyúrjuk át a tálban. 
  9. Takarjuk le, és hagyjuk további két órán át kelni a hűtőben. 
  10. Ismét dolgozzuk át a tésztát, a tálban gyúrva. 
  11. Vágjuk félbe, majd takarjuk le átlátszó fóliával.
  12. Hagyjuk egy éjszakán át kelni a hűtőben. 
  13. Másnap vajazzunk és lisztezzünk ki egy briós vagy egy savarin sütőformát (gyorsabban kel). 
  14. Formázzunk nyolc kis gombócot a tésztából. 
  15. Tegyük a formába, majd meleg helyen (pl. 35°C-ra állított sütő) hagyjuk kelni 3 órán át, míg a tészta kitölti a formát. 
  16. Kenjük meg a tésztát tojássárga és tej keverékével, majd süssük 180°C-on 25 percig.

Tipp: keverjünk csokoládéforgácsot vagy kandírozott gyümölcsöt a tésztába a még finomabb csemegéért.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent