Mérjük a lisztet a rozsdamentes tálba, és formázzunk bele egy mélyedést: ide adagoljuk az élesztőt,
a cukrot és a langyos tejet, illetve a tojásokat.
Szereljük fel a dagasztókart, valamint a fedelet.
1-es fokozaton indítsuk el a robotgépet, majd dagasszuk 30 másodpercig, ezután folytassuk 2-es
fokozaton 2 perc 30 másodpercig.
A készülék leállítása nélkül adjuk hozzá a sót és a vajat egy percen belül (a vaj ne legyen túl puha - felhasználás előtt fél óráig tartsuk szobahőmérsékleten).
Folytassuk a dagasztást 3 percen át 2-es fokozaton, majd 3 és 7 perc között 3-as fokozaton.
Takarjuk le a tésztát, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni két órán át, majd erőteljesen gyúrjuk át a tálban.
Takarjuk le, és hagyjuk további két órán át kelni a hűtőben.
Ismét dolgozzuk át a tésztát, a tálban gyúrva.
Vágjuk félbe, majd takarjuk le átlátszó fóliával.
Hagyjuk egy éjszakán át kelni a hűtőben.
Másnap vajazzunk és lisztezzünk ki egy briós vagy egy savarin sütőformát (gyorsabban kel).
Formázzunk nyolc kis gombócot a tésztából.
Tegyük a formába, majd meleg helyen (pl. 35°C-ra állított sütő) hagyjuk kelni 3 órán át, míg a tészta kitölti a formát.
Kenjük meg a tésztát tojássárga és tej keverékével, majd süssük 180°C-on 25 percig.
Tipp: keverjünk csokoládéforgácsot vagy kandírozott gyümölcsöt a tésztába a még finomabb csemegéért.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.