• Desszert
  • 31.10.2023

Fekete-erdő torta - A Tefal Coach Black QB900838 konyhai robotgép receptje

robot_black forrest cake.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
60 perc
Főzési idő
Főzési idő
35 perc

Összetevők

  • 6 tojásfehérje
  • 6 tojássárgája
  • 250 g cukor
  • 6 evőkanál meleg víz
  • 200 g liszt
  • 75 g kukoricakeményítő
  • 50 g kakaópor
  • 12 g sütőpor
  • 1 pohár meggy
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál cseresznye
  • 80 cl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 g cukor
  • 12 amarena meggy
  • 100 g csokoládéreszelék

1.

Melegítse elő a sütőt 200 fokra felső/alsó sütési programon.

2.

Tegye a fehérjéket a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V7 sebesség 1 perc

V8 sebesség 30 mp

3.

Adja a gép megtisztított táljához a tojássárgáját, a vizet és a cukrot, majd nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V8 sebesség 2 perc 30 mp

4.

Segítségül egy szitán keresztül adja hozzá a gép táljában található készítményhez a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a kakaót. Egy kaparó segítségével óvatosan hajtsa bele a masszát.

5.

A tojásfehérjét egy spatula segítségével hajtsa a tésztába.

6.

Öntse a tésztát egy kizsírozott, lisztezett sütőformába.

7.

Süsse a süteményt előmelegített sütőben kb. 30-35 percig. A hőmérsékletet 10 percenként 10 fokkal csökkentse 150 fokra.

8.

Egy külön tálba, szitán csepegtesse le a meggyet, és gyűjtse össze a levét. Ossza a levet két részre. Az egyik felét forralja fel egy lábasban.

9.

A meggylé másik felét keverje össze a kukoricakeményítővel. Öntse ezt a keveréket a lábasba, és forralja fel, majd vegye le a tűzről.

10.

Adja hozzá a meggyeket a serpenyőben lévő keverékhez.

11.

A gép táljába tegye bele a tejszínhabfixálót és a cukrot, majd öntse bele a tejszínt, és nyomja le a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V8 sebesség 2 perc 

12.

A kihűlt tortaalapot vágja háromfelé. Az alsót locsolja meg egy evőkanál cseresznyepálinkával, és fedje be a meggyes keverékkel.

13.

A meggyes keverékre vékonyan kenje rá a krémet.

14.

Tegye rá a tortabevonó második rétegét, ismét locsolja meg egy evőkanál cseresznyével, és kenje meg a krémmel.

15

Helyezze rá a torta harmadik rétegét.

16.

A maradék krémből három evőkanálnyit öntsön egy habzsákba.

17.

A maradék krémmel kenje be az egész tortát.

18.

A torta tetejének díszítéséhez fújjon 12 tejszínhab tuffot a habzsákkal, és tegye rá az amarena meggyeket.

19.

A torta tetejét és oldalát megszórhatja csokoládéforgáccsal is.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent