1.
Melegítse elő a sütőt 200 fokra felső/alsó sütési programon.
2.
Tegye a fehérjéket a gép táljába. Nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V7 sebesség 1 perc
V8 sebesség 30 mp
3.
Adja a gép megtisztított táljához a tojássárgáját, a vizet és a cukrot, majd nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V8 sebesség 2 perc 30 mp
4.
Segítségül egy szitán keresztül adja hozzá a gép táljában található készítményhez a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a kakaót. Egy kaparó segítségével óvatosan hajtsa bele a masszát.
5.
A tojásfehérjét egy spatula segítségével hajtsa a tésztába.
6.
Öntse a tésztát egy kizsírozott, lisztezett sütőformába.
7.
Süsse a süteményt előmelegített sütőben kb. 30-35 percig. A hőmérsékletet 10 percenként 10 fokkal csökkentse 150 fokra.
8.
Egy külön tálba, szitán csepegtesse le a meggyet, és gyűjtse össze a levét. Ossza a levet két részre. Az egyik felét forralja fel egy lábasban.
9.
A meggylé másik felét keverje össze a kukoricakeményítővel. Öntse ezt a keveréket a lábasba, és forralja fel, majd vegye le a tűzről.
10.
Adja hozzá a meggyeket a serpenyőben lévő keverékhez.
11.
A gép táljába tegye bele a tejszínhabfixálót és a cukrot, majd öntse bele a tejszínt, és nyomja le a „Start” gombot.
Rögzítés: Flex habverő
V8 sebesség 2 perc
12.
A kihűlt tortaalapot vágja háromfelé. Az alsót locsolja meg egy evőkanál cseresznyepálinkával, és fedje be a meggyes keverékkel.
13.
A meggyes keverékre vékonyan kenje rá a krémet.
14.
Tegye rá a tortabevonó második rétegét, ismét locsolja meg egy evőkanál cseresznyével, és kenje meg a krémmel.
15
Helyezze rá a torta harmadik rétegét.
16.
A maradék krémből három evőkanálnyit öntsön egy habzsákba.
17.
A maradék krémmel kenje be az egész tortát.
18.
A torta tetejének díszítéséhez fújjon 12 tejszínhab tuffot a habzsákkal, és tegye rá az amarena meggyeket.
19.
A torta tetejét és oldalát megszórhatja csokoládéforgáccsal is.
Ajánlott termékek