• Desszert
  • 6.2.2024

Fantasztikus csokoládés brownie

Špičkové čokoládové brownies.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
14 perc

Összetevők

  • 120 g főző étcsokoládé
  • 120 g sózott vaj
  • 3 egész tojás
  • 100 g barna kristálycukor
  • 1 kanál vaníliakivonat
  • 110 g süteményliszt
  • 1 kanál kakaó
  • 50 g felaprított dió
  • 50 g csokoládédarabok
  • 20 g dió
  • 4 gombóc madagaszkári vaníliafagylalt
  • Karamellöntet

Melegítse elő a sütőt 190°C-ra.

Egy 24 cm-es átmérőjű kör alakú tepsit béleljen ki sütőpapírral. Megkenheti vajjal vagy lefújhatja olaj sprayjel.

Készítse el a brownie tésztáját. Tegye a csokoládé- és vajdarabokat egy tálba. Készítse elő egy vízfürdőt. Öntsön egy kis vizet egy lábasba, majd forralja fel. Tegye a tálat az edénybe, kikapcsolt láng mellett. Folyamatosan kevergesse, amikor a csokoládé és a vaj elkezd olvadni és amíg a csokoládé teljesen felolvad és simává válik.

Tegyük a tojásokat, a vaníliakivonatot és a cukrot egy külön tálba. 2 percig keverjük simára. Adjuk hozzá a csokoládé és a vaj keverékét, keverjük tovább még 1 percig. Ezáltal a brownie-k teteje repedezett lesz. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót egy spatula segítségével, amíg az utolsó lisztdarabok is belekerülnek a tésztába. Adjuk hozzá a diódarabokat, és óvatosan keverjük össze.

A tésztát egyenletesen oszlassa el a formában, és szórja meg dióval és csokoládéforgáccsal. Tegye a sütőbe, de ne feledje el levenni az Ingenio fogantyút. Süsse 14 percig.

Vegye ki a sütőből, és pihentesse 15 percig, hogy a sütés befejeződjön. Tálalja vaníliafagylalttal és karamellmártással.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent