Melegítse elő a sütőt 190°C-ra.
Egy 24 cm-es átmérőjű kör alakú tepsit béleljen ki sütőpapírral. Megkenheti vajjal vagy lefújhatja olaj sprayjel.
Készítse el a brownie tésztáját. Tegye a csokoládé- és vajdarabokat egy tálba. Készítse elő egy vízfürdőt. Öntsön egy kis vizet egy lábasba, majd forralja fel. Tegye a tálat az edénybe, kikapcsolt láng mellett. Folyamatosan kevergesse, amikor a csokoládé és a vaj elkezd olvadni és amíg a csokoládé teljesen felolvad és simává válik.
Tegyük a tojásokat, a vaníliakivonatot és a cukrot egy külön tálba. 2 percig keverjük simára. Adjuk hozzá a csokoládé és a vaj keverékét, keverjük tovább még 1 percig. Ezáltal a brownie-k teteje repedezett lesz. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót egy spatula segítségével, amíg az utolsó lisztdarabok is belekerülnek a tésztába. Adjuk hozzá a diódarabokat, és óvatosan keverjük össze.
A tésztát egyenletesen oszlassa el a formában, és szórja meg dióval és csokoládéforgáccsal. Tegye a sütőbe, de ne feledje el levenni az Ingenio fogantyút. Süsse 14 percig.
Vegye ki a sütőből, és pihentesse 15 percig, hogy a sütés befejeződjön. Tálalja vaníliafagylalttal és karamellmártással.
Ajánlott termékek