• Desszert
  • 19.4.2024

Epres rebarbarás pavlova - Konyhai robotgépek Tefal Coach Black QB900838

Pavlova s jahodami.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
120 perc

Összetevők

  • 200 ml hideg tejszín
  • 20 g finom szemcséjű cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 330 g porcukor
  • 10 g kukoricakeményítő (1 evőkanál)
  • 1 evőkanál almaecet
  • 300 g rebarbara
  • 50 g cukor
  • 250 g eper

1. LÉPÉS: A habcsók elkészítéséhez: Melegítse elő a sütőt 150 °C-ra.

2. LÉPÉS: Tegye a tojásfehérjéket a konyhai robotgép táljába. Nyomja meg a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V7 sebesség 1 perc

V8 sebesség 45 s

3. LÉPÉS: Nyomja meg a „Start” gombot, és kanalanként adagolja hozzá a cukrot, 5-10 másodpercet várva minden adag között.

Rögzítés: Flex habverő

V3 sebesség 2 perc

4. LÉPÉS: Nyomja meg a „Start” gombot, és hagyja dolgozni a konyhai robotgépet addig, amíg a habcsók nagyon sima és fényes nem lesz, és nyoma sem marad cukorszemcséknek.

Rögzítés: Flex habverő

V6 sebesség 8 perc

5. LÉPÉS: Hígítsa fel a kukoricalisztet az ecettel, és öntse a habcsókra, majd nyomja meg a "Start" gombot.

V6 sebesség 10 s

6. LÉPÉS: Irányadóként rajzoljon egy 18-20 cm-es kört egy sütőpapírra egy tepsibe. Öntse a habcsókot a körbe, és egy kis spatula vagy egy kerek élű kés segítségével formázza a pavlovát egy kissé lapos kupolává a tetején.

7. LÉPÉS: Vegye le a sütő hőmérsékletét 120 °C-ra, és süsse 1 órán át. Kapcsolja ki a sütőt, és hagyja teljesen kihűlni a zárt sütőben legalább 1 órán át, majd óvatosan vegye le a habcsókot a papírról, és rendezze el egy tálalótálon.

8. LÉPÉS: A díszítéshez: Kockázza fel a rebarbarát és 100 g epret. Tegye őket egy lábasba a cukorral együtt, és főzze 12 percig, hogy kompótot kapjon. Hagyja kihűlni.

9. LÉPÉS: Készítse el a tejszínhabot: öntse a teljes tejszínt és a porcukrot a konyhai robotgép táljába, és nyomja meg a "Start" gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V5 sebesség 2 perc 30 s

V6 sebesség 1 perc 15 s

V7 sebesség 30 s

10. LÉPÉS: Tegye a pavlova tetejére a tejszínhabot és az eper-rebarbara kompótot. Adja hozzá a maradék epret, és tálalja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent