Melegítsük elő a sütőt 210°Cra. A habverővel felszerelt rozsdamentes acél tálban a legmagasabb fokozaton verjük fel a tojást a cukorral, amíg kifehéredik. Állítsuk le a készüléket, kézzel adjuk hozzá az átszitált lisztet, egy spatulával a tál aljáról felfelé húzogatva. Sütőpapírral béleljünk ki egy 40 × 30 cmes tepsit. Öntsük a tésztát az így előkészített tepsibe, a spatulával simítsuk el, majd süssük 7 percig. Hűtsük ki, majd a tortagyűrű segítségével vágjunk ki belőle két kerek piskótalapot.
Készítsük el a mousseline krémet:
Vágjuk félbe a vaníliarudat majd kaparjuk ki a belsejét. Öntsük a tejet egy lábasba 125 g cukorral és a vaníliával. Forraljuk fel. Ezalatt, töltsük a maradék 125 g cukrot és a tojásokat a rozsdamentes acél tálba, szereljük fel a habverőt, majd forgassuk a legmagasabb fokozaton 2 percig. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük újabb 30 másodpercen át 4-es fokozaton. Öntsük a forró tej ¼ -ét a tojásra, majd 2-es fokozaton keverjük 30 másodpercig. Öntsük a keveréket a maradék tejjel együtt a lábasba, majd közepes lángon kézi habverővel folyamatosan kevergetve várjuk, amíg besűrűsödik. Amikor a krém sűrűvé vált, öntsük egy tálba, fedjük le fóliával, és várjunk 1 órát, amíg szobahőmérsékletűre hűl. Mossuk el és szárítsuk meg a rozsdamentes acél tálat. Öntsük bele a félretett krémet, majd keverjük habosra 6-os fokozaton. 1 perc elteltével kapcsoljuk vissza a gépet 3-as fokozatra, és lassanként adagoljuk a felkockázott puha vajat. Verjük tovább 30 másodpercig, míg lágy krémet nem kapunk. Öntsük a cseresznye likőrt a keverékhez, majd 6-os fokozaton forgassuk még 30 másodpercig.
Összeállítás:
Béleljük ki a fém tortagyűrűt sütőpapírral. Helyezzük a két piskótakarika egyikét az aljára, a másikat pedig tegyük félre a tetejére. Vágjuk félbe az epreket, és állítsuk sorban a tortagyűrű szélére úgy, hogy a vágott felük kifelé nézzen. Öntsük a krém harmadát a tortaforma belsejébe, és alaposan kenjük szét. Adjuk hozzá az aprított epret, majd kenjünk egy vékony réteg krémet a tetejére. Illesszük a második piskótakarikát az eperkrém torta tetejére. Az eperkrém tortát vonjuk be frissentartó fóliával, majd 24 órára tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt 30 perccel vegyük ki a tortát a hűtőből, hogy elkészítsük a díszítését. A tortadekoráláshoz nyújtsuk ki a marcipánt a munkalapon, amelyet előzőleg megszórtunk porcukorral. Vágjunk a tortaformával azonos méretű korongot a marcipánból, és illesszük az eperkrém torta tetejére.
Tipp: díszítsük az eperkrém tortát néhány eperrel. * A túlzott alkoholfogyasztás súlyos egészségkárosodást okozhat - igyunk felelősséggel
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.