• Desszert
  • 9.5.2021

Cukormázas répatorta és cukormáz - Masterchef Grande QB813 recept

Digital-CARROT_CAKE.png
Počet osob
Adagok száma
10
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
150 perc

Összetevők

A tésztához:

  • 130 g barnacukor
  • 12 cl napraforgóolaj
  • 4 tojás
  • 1 narancs
  • héja és leve
  • 240 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 250 g reszelt répa
  • 50 g tört dió
  • 50 g mazsola

A cukormázhoz:

  • 100 g olvasztott vaj
  • 150 g 25% zsírtartalmú
  • krémsajt
  • 100 g porcukor

image.png
Készítsük el a tésztát:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A rozsdamentes acél tálban a habverővel keverjük össze a barnacukrot,
az olajat, a tojást, valamint a narancs héját és levét; helyezzük
rá a fedelet, és forgassuk 4-es fokozaton 1 percig.

Adjuk hozzá a lisztet, az élesztőt és a fahéjat, majd keverjük tovább
3-as fokozaton 1 percen át. Végül tegyük a keverékbe a répát,
a diót és a mazsolát, és forgassuk a legkisebb fokozaton 30 másodpercig.

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kerek tortaformát,
öntsük bele a tésztát és süssük 45 percen át 180°C-on.

Közben készítsük el a cukormázat: Illesszük a helyére a rozsdamentes
acél tálat és a habverőt. Tegyük bele az olvasztott vajat,
a krémsajtot és a porcukrot, majd keverjük 3-as fokozaton,
míg sima krémet kapunk.
Tegyük hűtőbe.
Miután a répatorta teljesen kihűlt, egy spatulával kenjük szét
a cukros mázat a torta tetején.

Tipp: a tortát díszíthetjük kókuszreszelékkel.

image.png

Ajánlott termékek



Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent