Cukormázas répatorta és cukormáz - Masterchef Grande QB813 recept
Adagok száma
10
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
150 perc
Összetevők
A tésztához:
130 g barnacukor
12 cl napraforgóolaj
4 tojás
1 narancs
héja és leve
240 g liszt
10 g sütőpor
2 teáskanál őrölt fahéj
250 g reszelt répa
50 g tört dió
50 g mazsola
A cukormázhoz:
100 g olvasztott vaj
150 g 25% zsírtartalmú
krémsajt
100 g porcukor
Készítsük el a tésztát:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A rozsdamentes acél tálban a habverővel keverjük össze a barnacukrot, az olajat, a tojást, valamint a narancs héját és levét; helyezzük rá a fedelet, és forgassuk 4-es fokozaton 1 percig.
Adjuk hozzá a lisztet, az élesztőt és a fahéjat, majd keverjük tovább 3-as fokozaton 1 percen át. Végül tegyük a keverékbe a répát, a diót és a mazsolát, és forgassuk a legkisebb fokozaton 30 másodpercig.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kerek tortaformát, öntsük bele a tésztát és süssük 45 percen át 180°C-on.
Közben készítsük el a cukormázat: Illesszük a helyére a rozsdamentes acél tálat és a habverőt. Tegyük bele az olvasztott vajat, a krémsajtot és a porcukrot, majd keverjük 3-as fokozaton, míg sima krémet kapunk. Tegyük hűtőbe. Miután a répatorta teljesen kihűlt, egy spatulával kenjük szét a cukros mázat a torta tetején.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.