1. LÉPÉS: Ehhez a recepthez két alapkészítményre lesz szüksége: piskótatészta (12 személy) és ganázs (6 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.
2. LÉPÉS: Ebből a receptből 8 csigát készíthet.
3. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
4. LÉPÉS: Egy 36 x 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy ferde spatula segítségével terítse el a génoise piskótatésztát.
5. LÉPÉS: Süsse a génoise piskótát 8 percig.
6. LÉPÉS: Azonnal vegye ki a génoise piskótát a tepsiből, és hűtse ki egy rácson, hogy ne száradjon ki.
7. LÉPÉS: Fordítsa a génoise piskótát sütőpapírra, és távolítsa el a kezdeti sütőpapírt. A még esztétikusabb végeredmény érdekében kenje meg a ganázst, miután a génoise piskótát másodszor is megfordította (a sima oldalára). Tegyen félre kb. 250 g ganache-t, hogy a génoise piskótára is rákenhesse.
8. LÉPÉS: Mielőtt a tortát feltekerné, tegye a hűtőbe, amíg a ganázs kissé megkeményedik.
9. LÉPÉS: Tekerje fel a tortát a szélesség irányába, a szélétől 3 cm-re megállítva.
10. LÉPÉS: A tekercset 2 órára tegye hűtőbe, mielőtt felvágná a csigákat.
11. LÉPÉS: Ahhoz, hogy 8 egyforma méretű csigát kapjon, vágja félbe a tekercset, majd mindegyik felét félbe, majd mindegyik negyedét újra félbe.
12. LÉPÉS: Díszítse a 8 csigát úgy, hogy két négyzet tejcsokoládét tesz a szélére. Használja fel a maradék ganázst a helyükre tapasztáshoz.
13. LÉPÉS: Készítsen vajkrémet úgy, hogy a vajat és a porcukrot egy tálban összekeveri. A csigák szemét két pöttynyi vajkrémmel készítse el. Egy teáskanállal készítsen mélyedést a ganázsba, hogy megformázza a szájat. A kanál lekerekített része segíti a száj formázását. Egy kevés ganázsba mártott kés hegyét is használhatja a szemek pupilláinak elkészítéséhez. A díszítéshez használhat kúpot is.
Ajánlott termékek