1. LÉPÉS: Egy nagy, 20 cm átmérőjű serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat. Várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat.
2. LÉPÉS: Adjuk hozzá a csirkecombokat, és mindkét oldalát pirítsuk meg. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk egy percig. Adjuk hozzá az összes fűszert, majd pirítsa további egy percig, amíg a fűszerek kiadják az összes aromájukat.
3. LÉPÉS: Adjuk hozzá a paradicsompürét, a chilit, a babérlevelet és a zöldségalaplevet.
4. LÉPÉS: Főzzük körülbelül 45 percig, amíg a csirke nagyon puha nem lesz.
5. LÉPÉS: Öblítsük le a basmati rizst, és tegyük a serpenyőbe a mazsolával együtt, hogy az ízeket magába szívja.
6. LÉPÉS: Fedjük le, és főzzük körülbelül 15 percig, amíg a rizs megpuhul, a csirke pedig átsül. Időnként keverjük meg, hogy a rizs ne tapadjon össze.
7. LÉPÉS: Készítsük el a raita szószt úgy, hogy a felkockázott uborkát és paradicsomot összekeverjük a joghurttal és egy csipet sóval.
8. LÉPÉS: Tálaljuk a biryanit korianderrel és mentával, a raita mártással kísérve.
TIPP: Az autentikus ízek érdekében tehetünk sült hagymát (birista) a rétegek közé vagy az étel tetejére. A karamellizált hagyma lágy, édes ízt kölcsönöz. Néhány kesudió vagy akár lime-darabkák is fokozhatják az ízét. Tálalás előtt néhány percig pihentessük a biryanit. Ezzel az ízek állandósulnak és minden egyes rizsszembe behatolnak.
Ajánlott termékek