• Reggeli
  • 8.4.2024

Crespelle sonkával (olasz palacsinta)

Crespelle se šunkou (italské palačinky).jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
45 perc
Főzési idő
Főzési idő
39 perc

Összetevők

  • 30 cl tej
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 125 g sütőliszt
  • 80 g sótlan vaj
  • 80 g sütőliszt
  • 70 cl tej
  • 4 evőkanál reszelt parmezán sajt (60 g)
  • Fekete bors
  • 8 szelet vékony főtt sonka
  • 1 evőkanál finomra vágott zsálya
  • 1 evőkanál reszelt parmezán

1. LÉPÉS: Készítse el a palacsintákat. Egy nagy tálban verje fel a tojásokat a tejjel és az olajjal. Fokozatosan adja hozzá a lisztet, jól keverje el a folyékony hozzávalókkal. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie. Sóval fűszerezze.

2. LÉPÉS: Melegítsen fel egy palacsintasütőt közepes lángon. Olajozza be a felületet egy olajba mártott konyhai papírtörlő segítségével. Tegyen egy kanálnyi tésztát a forró serpenyőbe, majd formázza vékony palacsintává. Hagyja sülni 2 percig, és amikor a szélei enyhén elkezdenek színesedni, lapos spatulával fordítsa meg a palacsintát. Hagyja sülni 1 percig. Tegye a palacsintát egy tányérra, és folytassa a sütést a maradékkal, amíg el nem fogy az összes tészta. A palacsinták egymásra is rakhatók.

3. LÉPÉS: Készítse el a besamelmártást. Egy serpenyőben közepes lángon olvassza fel a vajat. Adja hozzá a lisztet, és jól keverje össze, hogy felszívja a vajat. Süsse 2 percig. Még mindig a tűzön, amikor a keverék habosodni kezd, öntse bele a tej egyharmadát, és folyamatosan keverje el. A keverék besűrűsödik és elkeveredik. Adjon hozzá még egy harmadot, és ismételje meg a folyamatot. Így sima, csomómentes mártást kap. Vegye le a tűzről, és adja hozzá a reszelt parmezánt és a borsot. Keverje össze és tegye félre.

4. LÉPÉS: A palacsinták összeállításához fektessen laposra egy palacsintát, tegyen rá egy bőséges evőkanál parmezános besamelmártást, és kenje meg vele a crêpe felét. Tegyen egy szelet sonkát és egy csipetnyi apróra vágott zsályát a besamelmártás tetejére. Hajtsa a palacsintát félbe, hogy egy félkör formát kapjon, majd ismét félbe, hogy háromszöget alkosson. Ismételje meg a többi palacsintával.

5. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.

6. LÉPÉS: Az Ingenio serpenyő aljára tegye a maradék besamelmártás kétharmadát. Ha a szósz túl sűrű, egy kis vízzel felhígíthatja, hogy simább állagú legyen. Tegye a palacsintákat egymás fölé, egymást átfedve, és öntse le a maradék mártással. Szórja meg reszelt parmezánnal.

7. LÉPÉS: Tegye a serpenyőt a sütőbe, majd vegye le az Ingenio fogantyút. Süsse 15 percig.

8. LÉPÉS: Azonnal tálalhatja. Jó étvágyat kívánunk.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent