• Desszert
  • 10.5.2021

Citromos habcsók torta - Masterchef Grande QB813 recept

Citromos habcsók torta - Masterchef Grande QB813 recept
Počet osob
Adagok száma
8
Náročnost
Nehézségi fok
Nehéz
Příprava
Előkészítés
67 perc
Vaření
Főzési idő
50 perc

Összetevők

A tésztához:

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 30 g őrölt mandula
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás
  • csipet só

A krémhez:

  • 6 tojás
  • 300 g cukor
  • 3 bio citrom
  • 50 g olvasztott vaj

A habcsókhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 80 g porcukor
  • 80 g kristálycukor
  • csipet só

image.png
Készítsük el a tésztát: 

Tegyük a lisztet, a kis kockákra vágott hideg vajat, az őrölt mandulát, a cukrot és a sót a keverőlapáttal
felszerelt rozsdamentes acél tálba. 
Illesszük rá a fedelet, majd kapcsoljuk 2-es fokozatra 2 percre. Amint a keverék finom,
morzsás állagúvá válik, adjuk hozzá a tojást a fedél nyílásán keresztül,
és forgassuk kb. 1 percen át. 
Amint a tészta gömbbé áll össze, kapcsoljuk ki a robotgépet. 
Fóliával lefedve hűtőben hagyjuk pihenni a tésztát legalább egy órán át.

Készítsük el a krémet: 

Mossuk meg, majd szárítsuk le a citromokat.
Reszeljük le a héjukat, és facsarjuk ki a levüket. 
Tegyük a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a levet az olvasztott vajjal
együtt a habverővel ellátott tálba, és illesszük rá a fedelet. 
Kapcsoljuk a készüléket 4-es fokozatra, és keverjük simára a hozzávalókat.
Melegítsük elő a sütőt 210°C-ra. 
Vajazzunk ki egy 28 cm átmérőjű piteformát. 
Nyújtsuk 4 mm vastagra a tésztát, majd villával szurkáljuk meg. 
Tegyünk rá sütőpapírt, nehezékként pedig száraz babot. 
Süssük így 15 percig. Vegyük le a sütőpapírt és a nehezékként használt száraz babot. 
Öntsük a krémet a pitetésztára, majd süssük további 25 percig 180°C-on.

Készítsük el a habcsókot: 

A habverővel és a fedéllel felszerelt rozsdamentes acél tálban a legmagasabb fokozaton verjük kemény
habbá a tojásfehérjéket. 
Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a 80 g kristálycukrot. 
Tekerjük le 5-ös fokozatra, és adjuk hozzá a porcukrot, majd ismét kapcsoljuk a legmagasabb fokozatra, 15 másodpercre. 
Amikor a pite megsült, egy kanál segítségével borítsuk be a tojáshabbal. 
Pár percre helyezzük vissza a pitét a sütőbe, amíg a tetején a hab aranybarnává válik.
image.png

image.png

Ajánlott termékek

Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.

További tudnivalók és a cookie-k paraméterezése.