• Snack
  • 21.3.2024

Caponata - Elektromos grill Tefal Optigrill 4IN1 Inox GC774D30

Caponata.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
25 perc
Főzési idő
Főzési idő
36 perc

Összetevők

  • 1,5 padlizsán (750 g)
  • 1,5 kanál finom só
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 db kockára vágott hagyma (250 g)
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1,5 szál zeller kockára vágva (130 g)
  • 0,75 kanál kristálycukor
  • 1,5 evőkanál vörösborecet
  • 0,75 evőkanál paradicsompüré
  • 6 paradicsom, meghámozva és kimagozva (500 g)
  • 100 g magozott zöld olívabogyó, félbevágva
  • 15 g kapribogyó
  • 15 g mazsola
  • 65 g pirított fenyőmag
  • 2 evőkanál bazsalikom, apróra vágva
  • Bors

A padlizsánokat vágja 1 cm-es kockákra, és szórja meg sóval. Keverje össze, és hagyja egy szűrőben 1 órán át lecsepegni. Öblítse le hideg vízzel, és szárítsa meg papírtörlővel.

Indítás előtt helyezze be a sütő tartozékokat az OptiGrillbe. Zárja be a grillt, és kapcsolja be. Automatikusan kiválasztásra kerül a kézi program. Az M gombbal válassza ki a Piros színbeállítást, majd nyomja meg az OK gombot. Előmelegítés után adja hozzá az olajat, a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat. Keverje át, és süsse lefedve 8 percig.

Adja hozzá a padlizsánt, keverje meg, és további 8 percig süsse fedő alatt.

Közben egy kis tálban keverje össze a cukrot az ecettel és a paradicsompürével. Öntse ezt a keveréket a padlizsánra, majd adja hozzá a frissen felkockázott paradicsomot. Keverje meg, és fedje le 20 percre, hogy az összes hozzávaló megpárolódjon.

Ha megfőtt, adja hozzá az olajbogyót, a kapribogyót, a mazsolát, a fenyőmagot és a bazsalikomot. Sózza, borsozza és ízesítse ízlése szerint.

Azonnal tálalja, jó étvágyat!

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent