• Ebéd
  • 22.2.2023

Bao burger - Valentin napi recept a Tefal Easy Fry&Grill 2in1 Precision forrólevegős sütőhöz

3 (1x)
Bao burger - valentýnský recept na Tefal pánev.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Nehéz
Előkészítés
Előkészítés
40 perc
Főzési idő
Főzési idő
90 perc

Összetevők

  • 1 kg liszt
  • 500 ml forró víz
  • 60 g cukor
  • 12 g friss élesztő
  • 10 g sütőpor
  • 2 evőkanál semleges olaj
  • 1,5 evőkanál só
  • 8 burger
  • 1 szál citromfű
  • 1 palack osztrigaszósz
  • 2 evőkanál semleges olaj
  • 2 teáskanál satay fűszerkeverék
  • 500 ml tejföl
  • 300 g cheddar sajt
  • 50 g pörköletlen földimogyoró
  • Egy kis sült hagyma
  • 250 g nyers vöröskáposzta, apróra vágva
  • 1 jégsaláta vagy fejes saláta
  • Japán újhagyma
  • Majonéz

Öntsük a meleg vizet és az élesztőt egy kis tálba. Hagyjuk felfutni, és keverjük össze.

Adjuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és az olajat a tálba. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt. Keverjük össze, és adjuk hozzá a sót.

Lisztezett felületen 10 percig gyúrjuk a tésztát, amíg puha nem lesz. Alternatívaként konyhai robotgépet is használhatunk a tészta dagasztásához.

Tegyük vissza a tésztát a tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk kelni egy órán át. A tálat 40 °C-os sütőbe is betehetjük.

Egy nagy tepsiben keverjük össze az osztrigaszószt, az apró darabokra vágott citromfüvet, a satay fűszerkeveréket és az olajat. Keverjük össze.

Tegyük a burgerpogácsákat a páclébe, és forgassuk meg, hogy bevonja.

Hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben.

Közben vágjuk apróra az újhagymát, a mogyorót és a vöröskáposztát, és aprítsuk fel a nagy salátaleveleket.

Öntsük a tejszínt egy kis lábasba, és adjunk hozzá a cheddar sajtot. Félretesszük.

Ha a tészta teljesen megkelt, tegyük vissza enyhén lisztezett felületre. A tésztát többször kinyújtva és összehajtogatva szorosan ellapítjuk, hogy a levegő kiengedje. Formázzunk golyót, és osszuk 8 golyóra. A sütőpapírból vágjunk ki 10 cm-es négyzeteket.

Helyezzük a tésztagolyókat a négyzetekre, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten vagy 40 °C-os sütőben 30 percig.

Helyezzük a tésztagombócokat a sütőpapír négyzetekkel együtt az Easy Fry sütőbe egy normál sütőlemezre, és 15 percig futtassuk a GŐZÖLŐ programot.

Félretesszük.

Helyezzük a grilllapot az Easy Fry készülékbe. Helyezzük a pogácsákat a grillre, és grillezzük a GRILL programon 3 percig vagy tovább, attól függően, hogy hogyan szeretjük.

Közben melegítsük fel a tejszínt és a cheddar sajtot, és verjük simára.

Vágjuk a bao zsemléket szélességben ketté.

Kenjük meg mindkét oldalát majonézzel.

Minden zsemlére helyezzünk egy nagy salátalevelet.

Helyezzünk a tetejére a grillezett hamburgereket.

Kenjünk egy nagy kanál olvasztott cheddar sajtot a hamburgerekre.

Adjuk hozzá az apróra vágott földimogyorót, az apróra vágott vöröskáposztát és a pirított hagymát.

Adjunk hozzá egy kanál majonézt, és szórjuk meg újhagymával.

Helyezzük rá a második bao szeletet.

Azonnal tálaljuk.

Jegyzet:

A bao zsemléket előre elkészíthetjük, és 2-3 napig hűtőszekrényben tárolhatjuk. Pár percig gőzölhetjük, vagy egy percig melegíthetjük őket a mikrohullámú sütőben, és előtte csepegtessünk rá néhány csepp vizet, hogy ne száradjanak ki. 

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent