• Ebéd
  • 13.12.2023

Bacalhau à Gomes de Sà

bacalahu.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
8 perc

Összetevők

  • 600 g sótlan, nyomás alatt főtt tőkehal
  • 600 g nyomás alatt főtt burgonya, meghámozva és 2 cm-es kockákra vágva
  • 5 cl olívaolaj
  • 2 hagyma, vékonyan felszeletelve
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 piros paprika csíkokra vágva
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 2 kanál apróra vágott metélőhagyma
  • 60 g fekete olívabogyó
  • 1 citrom leve és a héja is
  • 4 keményre főtt tojás, meghámozva és 4 darabra vágva
  • Só, bors

Készítse elő a hozzávalókat. A burgonyát csepegtesse le, és a tőkehalról húzza le a bőrt.

Tegye az edénybe az olívaolajat, a paprikát, a hagymát és a fokhagymát.

Hagyja sülni 4 percig, mielőtt hozzáadná a többi hozzávalót a tojás kivételével, majd hagyja sülni további 2 percig.

Főzze nyomás alatt.

Tálalja sütőtálban. Díszítse keményre főtt tojással.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent