• Vacsora
  • 25.5.2020

Bableves füstölt hússal - Cook4Me+ recept

Bableves füstölt hússal - Cook4Me+ recept
Počet osob
Adagok száma
2
Náročnost
Nehézségi fok
Könnyű
Příprava
Előkészítés
15 perc
Vaření
Főzési idő
45 perc

Összetevők

2 fő részére:

  • 100 g száraz bab, előzetesen legalább nyolc órán keresztül áztatva
  • 1 db hagyma
  • 30 g vaj/ növényi olaj
  • 1 kanál sima liszt/ rizsliszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • 100 g füstölt tarja/ füstölt tofu
  • 500 ml víz

4 fő részére:

  • 200 g száraz bab, előzetesen legalább nyolc órán keresztül áztatva
  • 1 db hagyma
  • 50 g vaj/ növényi olaj
  • 2 kanál sima liszt/ rizsliszt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • 200 g füstölt tarja/ füstölt tofu
  • 1000 ml víz

6 fő részére:

  • 300 g száraz bab, előzetesen legalább nyolc órán keresztül áztatva
  • 2 db hagyma
  • 80 g vaj/ növényi olaj
  • 3 kanál sima liszt/ rizsliszt
  • 8 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • 300 g füstölt tarja/ füstölt tofu
  • 1500 ml víz

  1. Kapcsolja be az edényt kézi üzemmódban a barnítás funkcióra. 
  2. Miután az edény felhevült, pirítsa meg vajon a kockára vágott hagymát, majd tegye hozzá a szintén felkockázott tarját. 
  3. Szórja rá a lisztet, majd keverés közben öntse fel vízzel. 
  4. Ezután adja hozzá az áztatott babot, apróra vágott fokhagymát és fedje le. 
  5. Váltsa nyomás alatt történő főzésre az edényt és főzze 30 percig. A tofus változat elkészítése során csupán 15 percig főzzük. 
  6. Keverje össze a levest és fűszerezze majoránna, bors és só hozzáadásával.

Ajánlott termékek

A webhely további böngészésével elfogadja a sütik használatát (lát Feltételek használat).

Egyetértek