• Reggeli
  • 3.10.2025

Angol muffinok - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

Anglické muffiny.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
7 perc

Összetevők

  • 16 cl meleg tej
  • 1 tasak szárított sütőélesztő (kb. 7 g)
  • 1 teáskanál cukor
  • 250 g finomliszt
  • 2 csipet finom só
  • 40 g puha vaj
  • Finom búzadara

1. LÉPÉS: Egy tálban keverjük össze a langyos tejet az élesztővel és a cukorral. Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

2. LÉPÉS: Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a vajat. Keverjük el, amíg homokos állagú nem lesz. Keverjük az élesztős keveréket a lisztbe, és dolgozzuk el simára a tésztát. Ezt kézzel vagy konyhai robotgépben is megtehetjük. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen 1 órán át kelni.

3. LÉPÉS: Miután megkelt, lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1,5-2 cm vastagságúra. Egy 7 cm átmérőjű tésztagyűrűvel vágjunk ki köröket.

4. LÉPÉS: Szórjuk meg ezeket finom búzadarával. Tegyük a köröket egy tepsibe, és hagyjuk ismét kelni 1 órán át.

5. LÉPÉS: Tegyük be a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.

6. LÉPÉS: Előfordulhat, hogy a muffinokat több adagban kell sütni.

7. LÉPÉS: Sütés után vegyük ki a muffinokat, és hagyjuk kihűlni egy rácson.

TIPP: Fogyaszthatjuk az angol muffint egy kis vajjal és lekvárral reggelire, készíthetünk belőle finom sonkás-sajtos szendvicseket ebédre, vagy ehetjük köretként egy esti leveshez vagy salátához.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent