1. LÉPÉS: Egy tálban keverjük össze a langyos tejet az élesztővel és a cukorral. Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
2. LÉPÉS: Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a vajat. Keverjük el, amíg homokos állagú nem lesz. Keverjük az élesztős keveréket a lisztbe, és dolgozzuk el simára a tésztát. Ezt kézzel vagy konyhai robotgépben is megtehetjük. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen 1 órán át kelni.
3. LÉPÉS: Miután megkelt, lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1,5-2 cm vastagságúra. Egy 7 cm átmérőjű tésztagyűrűvel vágjunk ki köröket.
4. LÉPÉS: Szórjuk meg ezeket finom búzadarával. Tegyük a köröket egy tepsibe, és hagyjuk ismét kelni 1 órán át.
5. LÉPÉS: Tegyük be a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
6. LÉPÉS: Előfordulhat, hogy a muffinokat több adagban kell sütni.
7. LÉPÉS: Sütés után vegyük ki a muffinokat, és hagyjuk kihűlni egy rácson.
TIPP: Fogyaszthatjuk az angol muffint egy kis vajjal és lekvárral reggelire, készíthetünk belőle finom sonkás-sajtos szendvicseket ebédre, vagy ehetjük köretként egy esti leveshez vagy salátához.