Amerikai citromos sajttorta - Masterchef Grande QB813 recept
Adagok száma
12
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
18 perc
Főzési idő
262 perc
Összetevők
A sajttorta alapjához:
180 g sima keksz
90 g olvasztott vaj
20 g kristálycukor
A krémhez:
900 g natúr
krémsajt, 25% zsírtartalommal
260 g porcukor
csipet só
70 g liszt
1 citrom
héja és leve
600 g 30%-os tejszín
8 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
Készítsük el az alapot:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd törjük apró darabokra a kekszet egy tálban. Keverjük össze a cukorral és az olvasztott vajjal. Terítsük el keveréket egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alján, majd helyezzük 12 percre a sütőbe. Vegyük ki a formát, és emeljük a sütő hőmérsékletét 210°C-ra.
Készítsük el a krémet:
Tegyük a krémsajtot, cukrot, sót, lisztet és a citromot a keverőlapáttal felszerelt rozsdamentes acél edénybe, illesszük rá a fedelet, majd keverjük 1-es fokozaton 30 másodpercig. Adjuk hozzá a tejszínt, a tojást és a vaníliát, majd keverjük további 30 másodpercig 1-es fokozaton. Emeljük meg a készülék fejét, spatulával húzzuk le az edény oldalára tapadt krémet, és keverjük tovább 3-as fokozaton 1 percig. Vajazzuk ki a tortaformát, és öntsük a keveréket a sajttorta-alapra. Süssük 10 percen át 210°C-on, majd vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét, 120°C-ra, és folytassuk a sütést 1 órán át. Hagyjuk a sajttortát a sütőben pihenni, majd tegyük hűtőbe, legalább 3 órára.
Tipp: A kekszet morzsolt mézeskaláccsal is helyettesíthetjük.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.