• Desszert
  • 10.5.2021

Amerikai citromos sajttorta - Masterchef Grande QB813 recept

Digital-Cheesecake.png
Počet osob
Adagok száma
12
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
18 perc
Főzési idő
Főzési idő
262 perc

Összetevők

A sajttorta alapjához:

  • 180 g sima keksz
  • 90 g olvasztott vaj
  • 20 g kristálycukor

A krémhez:

  • 900 g natúr
  • krémsajt, 25% zsírtartalommal
  • 260 g porcukor
  • csipet só
  • 70 g liszt
  • 1 citrom
  • héja és leve
  • 600 g 30%-os tejszín
  • 8 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

image.png
Készítsük el az alapot:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd törjük apró darabokra a kekszet egy tálban.
Keverjük össze a cukorral és az olvasztott vajjal.
Terítsük el keveréket egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alján, majd helyezzük 12 percre a sütőbe.
Vegyük ki a formát, és emeljük a sütő hőmérsékletét 210°C-ra.

Készítsük el a krémet:

Tegyük a krémsajtot, cukrot, sót, lisztet
és a citromot a keverőlapáttal felszerelt rozsdamentes acél
edénybe, illesszük rá a fedelet, majd keverjük 1-es fokozaton 30 másodpercig.
Adjuk hozzá a tejszínt, a tojást és a vaníliát,
majd keverjük további 30 másodpercig 1-es fokozaton.
Emeljük meg a készülék fejét, spatulával húzzuk le az edény oldalára
tapadt krémet, és keverjük tovább 3-as fokozaton 1 percig.
Vajazzuk ki a tortaformát, és öntsük a keveréket a sajttorta-alapra.
Süssük 10 percen át 210°C-on, majd vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét,
120°C-ra, és folytassuk a sütést 1 órán át.
Hagyjuk a sajttortát a sütőben pihenni, majd tegyük hűtőbe, legalább 3 órára.

Tipp: A kekszet morzsolt mézeskaláccsal is helyettesíthetjük.

image.png

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent