1. LÉPÉS: Ehhez a recepthez a következő alapkészítményre lesz szüksége: briós tészta (6 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál. Mindenképpen tervezzen előre, mivel ez a recept 24 óra előkészítési/pihenési időt igényel.
2. LÉPÉS: Vágja az almát apró darabokra. Csúsztassa őket egy serpenyőbe. Adja hozzá a cukrot és a citromlevet. Kis lángon forralja fel. Vegye le a serpenyőt a tűzről. Keverje el a kukoricalisztet vízzel egy kis tálban. Adja a folyadékot az almához, és kis lángon forralja fel. Az almát tegye félre egy tálba. Ha kihűlt, adja hozzá a fahéjat és a joghurtot.
3. LÉPÉS: A keveréket 1 cm vastagságban terítse el egy tálcán. Tegye a tálcát 1 órára a fagyasztóba, hogy a keverék megkeményedjen. Ezt az előkészület előző nap is elvégezheti, a briós tésztával egy időben.
4. LÉPÉS: Másnap ossza a tésztát 9 db 70 g-os adagra. A tésztadarabokból készítsen golyókat. Pihentesse 5 percig a munkafelületen. Egy sodrófa segítségével a tésztagolyókat nyújtsa kb. 9 cm átmérőjű körökké.
5. LÉPÉS: A fagyasztóból kivéve az almát vágja 3 cm-es négyzetekre. Tegye a tészta közepére, és hajtsa a tésztát az alma fölé, hogy egy gömböt alkosson.
6. LÉPÉS: Tegye a golyókat a merev muffinformákba. Hagyja kelni körülbelül 1 óra 30 percig. A golyóknak háromszorosára kell nőniük.
7. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 160°C-ra.
8. LÉPÉS: Kenje meg a briósokat a tojássárgájával, az ételfestékkel és a tejes mázzal. Többször is megkenheti őket ecsettel, hogy a máz biztosan megtapadjon.
9. LÉPÉS: Süsse a briósokat 18 percig.
10. LÉPÉS: Tálalás előtt hagyja kihűlni.
Ajánlott termékek