• Desszert
  • 26.7.2022

Áfonya-banán fagylalt karamellizált mogyoróval

03 Áfonya-banán fagylalt karamellizált mogyoróval.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
5 perc

Összetevők

  • 6 banán
  • 40 dkg áfonya
  • 2-3 ecőkanál kókusztejszín

  • 3 evőkanál török mogyoró
  • 2 evőkanál dió
  • 1 evőkanál mandula
  • 3 evőkanál cukor

A banánokat meghámozzuk és légmentesen záródó fagyasztózacskóban éjszakra a mélyhűtőbe tesszük. 

Fontos, hogy a banánok fagyosak legyenek, így lesz krémes a fagylalt.

A fagyott banánokat feldaraboljuk és az áfonyával a turmixgépbe tesszük. 

Annyi kókusztejszínt adunk hozzá, amennyivel a gép dolgozni tud, nem kell sok, hogy minél krémesebb fagylaltot kapjunk. 

Amíg a magokat megpirítjuk, a fagylaltot a mélyhűtőbe tesszük.

Az air fryer tálját kibéleljük sütőpapírral. 

A magokat durvára aprítjuk, megszórjuk cukorral és az air fryerbe tesszük. 

200 fokon 5 percig pirítjuk, amíg a cukor a magokra sül.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent