• Sztorik
  • 8.6.2020

Tefal Wizzo kampány - Interjú Szauer Judit, gasztronómiai PR szakértővel

IMG_3093.jpeg

A gasztronómiai PR szakértőként tevékenykedő Szauer Judit szakmája igazi szerelemmunka. A gasztronómia minden területén jártas - minden helyet ismer, amit érdemes kirpróbálni, minden fogást megkóstol, amit kóstolni érdemes. Szenvedélyét a saját konyhájában is kamatoztatja, ami a karantén időszak során még inkább előtérbe került, mi pedig felkértük, hogy legyen országos Tefal Wizzo kampányunk arca és nem is választhattunk volna erre a feladatra tökéletesebb személyt. Alább a Judittal készült interjúnkat olvashatjátok.

A munkád miatt az életed része a jövés-menés, és legtöbbször nem otthon eszel, de most a karantén időszak alatt Neked is napi rutinoddá vált a napi többszöri főzés. Hogyan élted ezt meg? 
Imádok főzni, és ez mindig is így volt, csak a karantén előtti időszakban jóval kevesebbszer és teljesen más rendszerben főztem. Eleinte furcsa volt, én is feltöltöttem a készleteinket, mélyhűtőt, hűtőt, kamrát, persze ésszerű keretek között, és megtanultam egy picit jobban tervezni, tudatosabban főzni. A karantén szigorú szakasza alatt a főzés lett a legnagyobb kapaszkodóm, és ezáltal sikerült rendszert vinnem a mindennapjaimba. 

Milyen konyhai feladatokat végzel szívesebben? Inkább az összetevők előkészítése, aprítás, szeletelés…stb. vagy a maga a főzés, vagy esetleg a tálalás a kedvenc feladatod?
Az alkotás teljes folyamatát imádom, és igen, a tálalás is nagy kedvencem, meg persze a fotózás is, amikor csinosítgatom, beállítom a kész tányérokat, hogy megörökíthessem őket. Az egyedüli, amit kevésbé szeretek, az a rengeteg idő, ami az elpakolással, mosogatással jár. 

Vannak olyan konyhai kisgépek, melyeket szívesen használsz a konyhádban, hogy megkönnyítsék a főzést számodra? Melyek számodra a leghasznosabbak?
Óriási kedvencem a Tefal 5 sec chopper, sok olyan ételt főzök, amihez hagymát kell például aprítani és ehhez ezt a szuper kis eszközt használom előszeretettel. De imádom az Ultrablend cook-ot is, amivel reggelente smootiek készülnek, ha pedig nincs időm főzni, csak beledobálok idényzöldségeket, fűszereket, felöntöm vízzel és fél óra múlva csinál helyettem egy isteni, egészséges krémlevest. 

A karanténkonyhádban inkább újítóbb, vagy hagyományosabb recepteket készítettél? 
Rengeteg szezonális zöldséget használok a főzéshez, kevés húst, növényi alapú főzőkrémeket, „jó szénhidrátokat”. Egyszerű, olcsó és klasszikus ételeket készítettem inkább, egy picit egészségesebb, könnyedebb formában, és úgy vettem észre, hogy a követőim imádják az ilyen jellegű recepteket. Kedvenceik voltak az újragondolt főzelékek például. 

Van olyan fogás, amit most készítettél először?
Igen, készítettem például töltött káposztát, jókai bablevest, sőt egy vietnámi fogást is, és idén először főztem húsvéti sonkát egyedül, persze anyukám táv-iránymutatásaival. 

Melyik recept lett a kedvenced a karanténban?
Nagyon szeretünk bruncholni, korábban fix hétvégi program volt, hogy elmentük valahová reggelizni. A karantén ideje alatt tökéletesre fejlesztettem az otthoni brunch fogásokat, megadtuk a módját, úgyhogy azt hiszem ezt a jó szokást megtartjuk. A legnagyobb sláger a shakshuka és a frittata lettek, ezeket rendszeresen készítem. 

Nemrég felkértünk, hogy legyél Tefal Wizzo promóciónk arca és hamarosan egy szuper receptet is megosztasz velünk, amit ezzel a multifunkcionális keverőtálas robotgéppel készítettél. Bevált Neked ez a készülék? Milyen feladatokra használod a konyhában?
Nagyon megszerettem a Wizzot, rengeteg mindent tud és nagyon csinos is. Használom tészta dagasztáshoz, ezzel verem fel tökéletesen kemény habbá a tojásfehérjét, sőt készítettem már vele isteni epres sajttortát is, aminek a krémét fantasztikus textúrájúra keverte a Wizzo. Hamarosan megosztom majd azt a nagy kedvencemet, amit a közös kampányunkhoz sütöttem meg vele. 

Most, hogy végre beindult az élet, milyen feladatokkal, tervekkel térsz vissza a hétköznapokba? Az elmúlt időszak miben változtatta meg a jövőbeni hozzáállásodat a munkádhoz, életmódodhoz?
Az egész vendéglátás nagy változásokon megy keresztül, ezért fokozatosan, és egy kicsit másként tér vissza az élet az én munkáimmal kapcsolatosan is. Sikerült újraindítani a Balatoni Gasztrotérkép projektemet, ezen dolgozom most a legtöbbet, hogy megjelenhessen az új kiadás. A budapesti projektjeim még váratnak magukra, de remélem hamarosan ott is javul majd a helyzet. Sokat tanultam a karantén alatt, legfőképpen arról, hogy mi az, ami valóban fontos, és kik azok az emberek, akire mindig számíthatok, és akikkel a jövőben is szeretném tölteni az időmet. Munka kapcsán is sok tanulság van, a türelem, az önfegyelem és a pozitív hozzáállás azt hiszem minden eddiginél fontosabb lett. 
 
 
Tefal Wizzo promóció
MEGHOSSZABBÍTVA 2020. AUGUSZTUS 31-IG!!
Vásárolj 3 db Tefal konyhai kisgépet minimum 50.000 Ft értékben 2020. március 16. és 2020. augusztus 31. között és ajándékba kapsz egy Tefal Wizzo fehér keverőtálas robotgépet. A vásárlási bizonylatokat őrizd meg és töltsd fel promóciós felületünkre, a Tefal Wizzo keverőtálas robotgépet pedig elpostázzuk Neked! :)

Részletek: https://promo.tefal.hu/promo/tefal_wizzo/
tef national promo hu wizzo 600x400.jpg

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent