• Receptek
  • 31.3.2021

Húsvéti főétel Havas Dóra ajánlásával - Diós báránygombóc tavaszi salátával

Húsvéti főétel Havas Dóra ajánlásával - Diós báránygombóc tavaszi salátával
Počet osob
Adagok száma
4
Náročnost
Nehézségi fok
Könnyű
Příprava
Előkészítés
15 perc
Vaření
Főzési idő
20 perc

Összetevők

25 dkg darált bárány (zsíros húsra lesz szükség)

só, bors

1 marék finomra aprított menta

10 dkg durvára aprított dió

20 dkg újkrumpli

4 szál újhagyma, finomra szeletelve

5 szál zöldspárga, 1,5 cm-es darabokra vágva

4 ek 5%-os almaecet

2 ek méz

4 ek hidegen sajtolt napraforógolaj

só, frissen őrölt fekete bors


Diós báránygombóc tavaszi salátával
(Hozzávalók 4 személyre)


  1. A burgonyát egy kefével megtisztítjuk, az olajon a spárgával összerázva közepes lángon 10 perc alatt lepirítjuk. Sózzuk, elkeverjük az újhagymával, az ecettel, a mézzel és behűtjük. 
  2. A  húst sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a dióval és a mentával, jól összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle. 
  3. Tűzforró serpenyőben 1-1 percig pirítjuk mindkét oldalát, majd közepesen erősre vesszük a lángot és további 5-7 percig forgatva sütjük - így garantáltan kissé rózsaszín marad, és a bárányhúsnak jól áll ez az elkészültségi fok. 
  4. A burgonyasalátával tálaljuk. 
Képernyőfotó 2021-03-30 - 15.00.15.png

Ajánlott termékek


Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.

További tudnivalók és a cookie-k paraméterezése.