Hogyan készítsünk csirkeételeket a Cook4me multifunkciós edényben?
Szereted a csirkét? Megmutatjuk, hogyan készíts el néhány különböző receptet gyorsan és ízletesen a Tefal Cook4me+ multifunkcionális főzőedényben. Inspirálódj javaslatainkból! Tippek csirkés receptekhez a Tefal Cook4me+ multifunkciós főzőedényben A csirke melyik részét és hogyan elkészítve szereted a legjobban? Egy praktikus, elektromos főzőedényben rengeteg finom csirkés receptet készíthetsz el könnyedén. A Tefal Cook4me+ nemcsak a főzési feladatokban kiváló, süthetsz, vagy grillezhetsz is benne, az új Crisp Lid tartozéknak köszönhetően. Milyen receptekhez jó ez a tartozék? Ideális például sült csirkecomb, csirkés rizottó, sült csirkefalatok, csirkehúsleves, párolt csirkeszelet vagy fűszeres csirkeragu készítéséhez is. Alábbi cikkünkben ezekből részletesen bemutatunk párat!
Csirkecomb A Tefal Cook4me+-ben fenséges csirkecombokat készíthetsz. Kívül ropogósak, belül viszont omlósak és lédúsak lesznek. Próbáld ki a mézes csirkecombokat! Először készíts egy pácot mézből, olívaolajból, egész mustármagból, sóból és szójaszószból - az összetevők aránya csak a saját ízlésétől függ. Az így elkészült páccal kend be egyenletesen a csirkecombokat, majd pihentesd így őket 30 percig, végül helyezd be őket a Tefal Cook4me+ edénybe, tedd rá a fedőt, és indítd el a sütési programot.
Csirkés rizottó Ehhez a recepthez készítsd elő a következő összetevőket:
300 g rizottó rizs
250 g kockára vágott csirkecombfilé
150 g apróra vágott vöröshagyma
60 g durvára vágott szárított paradicsom
60 g kockára vágott sárga paprika
600 ml csirkehúsleves
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál füstöltpaprika fűszersó
Elkészítés: Először egyenletesen pirítsuk meg a csirkét a hagymával és fokhagymával, majd öntsük fel a csirkehúslevessel. Ezután hozzáadjuk a rizst és az egészet alaposan összekeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt fedő alatt nagynyomású főzéssel további 10-15 percig főzzük a rizottót.
Tépett csirke Könnyedén, pillanatok alatt készíthetsz tépett csirkét egy Cook4me+ többfunkciós edényben! Összetevők:
400 g kockára vágott csirkecomb filé
1 evőkanál napraforgóolaj
1 közepesen apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál borecet
1 evőkanál barna cukor
édes paprika, törött kömény, őrölt bors és só ízlés szerint
Elkészítés: A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, majd az olajon minden oldalról megpirítjuk, kivesszük az edényből és rostokra tépkedjük. Ezután az edényben maradt zsiradékhoz adjuk a hagymát, fokhagymát és a többi hozzávalót. Rövid idő alatt összefőzzük, majd a sűrű szószhoz adjuk a tépett csirkehúst. Burgonyapürével vagy kenyérfélékkel és savanyúsággal tálaljuk.
Csirkeleves Mit szólnál egy extrán ízletes csirkehúsleveshez, pillanatok alatt? Először helyezd a csirkecsontokat és a csirkeaprólékot a Tefal Cook4me+ többfunkciós edénybe. Ezután adj hozzá 1 félbevágott hámozott vöröshagymát, 2 egész gerezd fokhagymát, 1 egész hámozott petrezselyemgyökeret, 1 hámozott zeller felét és 2 meghámozott, egész sárgarépát. Mindezeket öntsd fel vízzel, és ízlés szerint sózd, és fűszerezd egész borssal, babérlevéllel. Ezután zárd be a Cook4me+ többfunkciós edényt, állítsd be a nyomás alatti főzési programot, és mostmár csak meg kell várnod a program végét az egyedülállóan ízletes csirkehúslevesért. A kész levesbe főzhetsz májgombócot, vagy levestésztát is.
Rántott csirke
A Tefal Cook4me+ új tartozékában szuperropogós és szaftos rántott csirkefalatokat készíthetsz, ráadásul olaj nélkül. Ehhez nem kell mást tenned, mint egyenlő szeletekre vágni a csirkemelleket, mindkét oldalukon sózni, borsozni őket, majd a klasszikus panír-recept szerint lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatni őket. A bepanírozott hússzeleteket ezután helyezd a többfunkciós, sütőkosárral ellátott Tefal Cook4me+ edénybe, és válassz egy forrólevegős sütési programot a készüléken, melynek köszönhetően egyetlen csepp olaj hozzáadásával, vagy akár anélkül ropogós, ugyanakkor szaftos rántott csirkeszeleteket készíthetsz!
Fűszeres csirkeszárnyak Szereted a csirkeszárnyakat? Próbáld ki a Tefal Cook4me+ többfunkciós edényben készült verziót, garantáltan rajongani fogsz érte! Mi kell hozzá?
12 csirkeszárny
400 ml csirkehúsleves
4 teáskanál olívaolaj
2 teáskanál reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál méz
só és ízlés szerint chilipor
Elkészítés: Az olívaolajból, gyömbérből, fokhagymából, szójaszószból, mézből, chiliből és sóból pácot készítünk, amelybe 10 percre belemártjuk az összes csirkeszárnyat. A pácolási idő letelte után vegyük ki a csirkeszárnyakat a pácból, és fokozatosan süssük egyenletesre a Cook4me többfunkciós edényben. Ezután helyezzük az összes kisült csirkeszárnyat a Cook4me+ leves fazékba, és öntsük rájuk a maradék pácot. 10 perc alatt főzzük össze a csirkeszárnyakat a páccal, majd tálaljuk.
Milyen Cook4me+ kiegészítővel készíthetőek el a fenti receptekhez? A Tefal Cook4me+ számos fantasztikus recept elkészítésére ad lehetőséget önmagában is, de a Crisp Lid kiegészítővel a ropogós csirkés ételek repertoárját is fokozhatja vele. Ez a technológia a csirkehús egészséges és gyors főzéséhez a ropogósság élményét is hozzáadja, és ennek köszönhetően süthet, piríthat és grillezhet is a Tefal Cook4me + multifunkciós edényben.Tefal Crisp Lid tartozék garantálja a finom és tökéletesre sült csirkés ételeket. Hogyan használhatja? Csak helyezze be a Cook4me+ készülék tetejére, és egy kattanással fixálja, majd kezdje el a főzést. A Crisp Lid és a Cook4me+ kombinációja több mint tökéletes, hiszen a Cook4me+ már önmagában is a multifunkcionális edények Tesla-jának számít. A Crisp Lid extra receptkészlete, valamint a Cook4me többfunkciós edény és az Extra Crisp kiegészítők receptkombinációja szintén elérhető a Cook4me alkalmazásban!
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.